UFO-Aktuelltjobb och Mufonmöte

Mufons Bob Spearing och undertecknad.

I dag har jag satsat nästan hela dagen på att jobba med UFO-Aktuellt. Började i morse och avslutade det hela sent i natt. Med ett (kort) avbrott för att se på EM-kvalfotbollen där Sverige spelade uselt och till släppte in tre mål hemma mot Belgien. Då kändes det lätt att lämna teven redan i halvlek.

Även om det ofta känns lite trögt att starta arbetet med ett nytt nummer av UFO-Aktuellt är det väldigt roligt att sedan göra det. Det tar tid, texter ska skrivas och redigeras, bilder plockas fram och layouten fixas till. Men när tidningen sakta växer fram på skärmen så är det bara kul!

I dag var Anneli på vår vän Ingelas begravning. Så sorgligt att hon är borta. Framåt kvällen hjälptes vi åt att hitta en del bilder på henne och eftersom jag fotograferade hennes bröllop på 80-talet så hade jag några bra diabilder som jag skannade in. Vi ska skicka dem till hennes tidigare man Mats om några dagar.

Vi fick också besök av Markus som tittade in för att gå igenom sin garderob där han fortfarande hade en del kläder kvar. Nu tog han med sig en kasse och resten får gå till kusinen Emil utom det som bara är att kasta.

Vi åt både lunch och middag med Markus och middagen blev lite extra festlig med entrecôte och ”ufovinet” Le Cigare Volant som har ett flygande cigarrformat skepp på den smakfulla etiketten. För mig blev det bubbelvatten eftersom jag körde Markus hem efteråt. Markus som förresten håller på att leta efter en begagnad bil till ett vettigt pris.

Markus sortera ut kläder som han ska ta med hem.

Vid 14-tiden hade jag ett trettio minuter långt zoomsamtal med Bob Spearing i amerikanska Mufon om ett gemensamt projekt som jag hoppas ska bli bra. Bob berättade att Mufon fått omkring1 000 nya medlemmar när organisationen (som är ett företag) hade varit med i ett avsnitt av ”Ancient aliens” på teve. Så nu har man omkring 6 000 medlemmar vilket gör Mufon till världens största ufogrupp även om den i dag är betydligt mindre än de 10 000 medlemmar man angav för ett antal år sedan.

Jag har också hjälpt Malin Viklander med ett gäng bilder som hon behövde till Rapport-Nytt som hon är redaktör för. Sådant tar sin lilla tid också.

Dagens bästa nyhet är att transportföretaget i USA nu svarade att man hittat en lösning och att Melanie snart kommer att få pallarna med böckerna som ska till AFU hämtade från sitt garage i Virginia. Det har tagit väldigt lång tid men nu har transportören lovat att hjälpa henne att slå in allt i plast och att lyfta upp de sista lådorna som nu har vuxit till 132.

Lådorna med böckerna som ska till AFU.

Under dagen köpte jag en bok som jag tidigare hade, men i sämre skick, på Tradera. Vi var två som var ute efter den, konteramiral Claes Lindsströms ”Världsisläran en bro mellan vetenskap och myt” från 1935. En ytterst märklig teori om hur världsalltet uppkommit men sådana tankar intresserar mig. Ni kan se bokens omslag sist i bloggen.

Under dagen han jag prata med Johan på Rapportcentralen om en artikel han ska skriva och frågan är om jag hinner vänta på den innan jag måste skicka tidningen till Stefan fört korr. Det är nog tveksamt eftersom han kan lämna först på måndag.

Kom också överens med Isaac Koi att ses när jag är i London i april. Men det är fortfarande några möten som hänger lite i luften vilket jag sa till Håkan Ekstrand när jag talade med honom under kvällen. För det är ju Håkan som åker med den här gången.

Klockan 02.40 hade jag jobbat klart. Nu får jag ta resten av UFO-Aktuellt i morgon.

Och nu har Loreenklippet passerat 18 100 visningar.

Världsisläran.

Loading