Vi byggde utställning i Västerås

Fred Andersson bär och Johan Gustavsson laddar för en nästa runda.

I dag samlades stora delar av UFO-Sveriges styrelse i Västerås för att bygga utställningen som alla kan besöka i morgon. Vi håller till på Växhuset mitt i stan men bor på Best Western ett par kvarter därifrån.

Själv ägnade jag förmiddagen åt att finputsa på mina föredrag samt att åter skicka dokument som jag redan gett till Schenker en gång till. Där verkar det ha gått en ordentlig maska eftersom jag lämnade allt som behövdes då jag och Håkan hade lastat våra fem pallar i Basildon i april.

På väg till Västerås. Foto: Fred Andersson

Sedan kom Marie på besök och fikade med Anneli medan jag tog bilen till Barkarby för att köpa en rull gaffatejp som kan vara bra att ha till utställningen och ett par nya byxor till mig.

Fantastiskt fint väder och när jag hämtat upp Fred Andersson och Jimmy Beris på Barkarby station körde vi till Västerås i ett härligt sommarväder.

Jag testar tekniken. Foto: Fred Andersson

Vi håller som sagt till på Växhuset och redan vid 15.30 var vi ett gäng på plats som kunde börja bära in och bygga utställningen. Tobias hade transporterat allt från AFU i en släpkärra och Carl-Anton och Roger fyllde på med böcker från Parthenons lager som nu är AFU:s.

En sur parkeringsvakt klagade på hur Tobias parkerat och vi förklarade att det bara var tillfälligt innan vi skulle bära in. Inte ett leende från den trista typen så vi fick vara glada att han inte lappade oss.

Gunnar Karlsson lagar en trasig modell. Foto: Fred Andersson

Vaktmästaren som dök upp var desto trevligare och mer serviceinriktad och bygget rullade på fint. Vi hade en bra planlösning på hur allt kunde ställas upp. Jag testade tekniken som funkade perfekt och en massa duktiga medarbetare rusade runt och ställde ut stolar, fixade bord, lade på dukar, placerade skärmar och ordnade så att tevemonitorerna som vi ska visa filmer på fungerade.

Dessutom utrustades kiosken med allt som vi ska sälja i morgon.

Rickard Andersson basar över kiosken. Martin Myrtorp i bakgrunden. Foto: Fred Andersson

När vi väl var klara gick vi till hotellet där ajg loggade in på min server hemma för att skicka över ett dokument till Schenker. Chattade lite med Chris Aubeck som jobbar på en nya bok och pratade med Anders Berglund som tyvärr inte kan komma till stämman i morgon.

Vår reklam.

Efter ett tag hade rätt många samlats på mitt rum, 320, och vi pratade en stund innan det bar av till restaurang Hongkong på Storgatan 41 där vi hade bokat för en buffé. På vägen kunde vi stanna till och titta på vår digitala reklam för stämman som rullade på en reklampelare på just Storgatan och på flera andra platser i Västerås. Snyggt jobbat av Thomas Michanek!

Gänget samlat.

Hongkong visade sig vara en rätt ordinär kinesrestaurang utan några toppar men helt okej mat. Sushin kan man dock lätt hoppa över. Torr och tråkig. Men det var skönt att sitta ned och äta och friterad banan med glass är ju aldrig fel. Vi satt väl där 90 minuter innan vi gick tillbaka till hotellet och efter ett tag tog vi hissen upp till skybaren på våning 24.

Fin utsikt från skybaren.

Det blev en drink, ”Hjördis drajja”, men sedan bara prat. Och ingen var särskilt sugen på att sitta där så länge. Lång dag i dag och lång dag i morgon. Så till slut var jag i säng redan före midnatt.

Loading