Festfixande och ny gräsklippare

Upp vid 08 och sedan var det full fart hela dagen. Mycket att hinna med innan festen blir av på lördag. Bland annat har vi klippt en öppning under ett plommonträd i hörnet av trädgården så att det ska gå att gena ned på fotbollsplanen där vi planerar att ha två partytält där folk kan äta. Då krävdes det också att vi rensade en hel del brännässlor och tog bort stockar som sedan länge ruttnat.

Anneli vid det lilla trädet.

Trädgårdsbestyren inbegrep även att vi nu planterade Annelis pensionsgåva från arbetskamraterna, ett magnoliaträd som vi alltså grävde hålet för i går. Nu fyllde vi på med riktig jord istället för den fyllnadsmassa som vår tomt till stor del utgörs av. Kul att det är på plats!

Andrea och Anneli.

Vi var också en sväng till återvinningen för att dumpa vår gamla gräsklippare och en del trädgårdsavfall och sedan bar det av till Annelis tidigare arbetskamrat Andrea som varit snäll och lånat ut ett extra kylskåp åt oss. Hon hade det i sin kolonistuga och vi baxade ut det till bilen, Anneli och jag. Nu står det i vårt garage fullt med tonic water och en del läsk plus vin.

Med handlalistan i högsta hugg.

Efter en snabb lunch hemma körde vi till Coop i Vinsta för att storhandla inför festen. Två fulla kundvagnar blev det varav den ena var extra stor. Ändå är det säkert något vi har missat att tänka på… Men! Vi kom till och med över en burk surströmming! Visserligen ännu en Röda ulven men ändå. Undrar om det över huvud taget finns några andra sorter i år.

När posten kom i dag fanns ett exemplar av Mariestads-Tidningen med och den intervju över en helsida som tidningen gjorde med mig för en dryg vecka sedan. Den handlade om kongressutfrågningen och lite annat och visst är det lite gulligt att tidningen för andra gången på ett par år kallar mig för ”UFO-Clas”.

Ufomässigt var det annars en lugn dag. Svarade på några uforelaterade mejl, ringde Tobias och diskuterade en ny sektion på AFU.se (kanske nästa år) sedan en kamrat på Facebook svarat ja när jag frågade om vi fick använda hans material, pratade med en forskare i Lund inför mitt föredrag där i september och fick ett par brev från vänner som jobbar med frågan.

Nu var vi inte färdighandlade i dag eftersom en ny gräsklippare stod högt på listan. Gräset måste klippas och det ska Markus göra i morgon. Vi spanade runt ppå näet en bra stund och åkte sedan till Bauhaus, som inte hade något som passade oss, men hamnade till sist på K-Rauta i Kallhäll där vi slog till.

Nya gräsklipparen på väg att packas upp.

Hemma var det bara att plocka ut den ur paketet och starta laddningen av batteriet. Det som tog tid, säker fem gånger så lång som att packa upp den, var att registrera den så att garantin förlängdes från två till tre år. Men det var det värt. Och kul att vi nu har gått från bensin till el när det gäller gräsklippare.

Anneli sopar.

Men dagen var inte slut med detta utan jag fick för mig att det var dags att klippa häcken. Och det var det. Medan Anneli lagade mat och fixade i köket klippte jag den och sedan fick jag hjälp att kratta upp allt som fallit på gräsmattan och trottoaren. Det får bli ännu en tur till återvinningen i morgon.

Anneli fick ett par samtal från sin moster Inger i Finland som vi hade hoppats kunna hälsa på men hon kände sig inte så pigg så det verkar tyvärr inte bli något. Synd då vi ändå ska dit då jag ska hålla föredrag där i början av september.

Och så fick jag tillbaka på skatten i dag. En positiv överraskning eftersom jag aldrig vet hur handläggarna resonerar. Skönt att jag inte behöver ägna veckor åt att traggla med dem som det var för några år sedan. Då höll jag på att bli tokig.

Det blev några timmars skärmtid innan dagen var slut också. Jobbade vidare med ett bildspel som ska visas under festen och med ett litet ”föredrag” som jag själv tänker hålla. Vid 00.30 var jag klar med det mesta men jag gör en slutliga avstämning i morgon.

Och tittar man ut genom vårt ena köksfönster nu så ser vi Magnoliaträdet.

Där står det.

Loading