Intervjuad och jobb i trädgården

På plats med Jonathan Garcés på Bauer Media.

Upp före 08 och jobbade en stund med bokprojektet som just nu slirar lite eftersom jag måste ha fokus på festen också. Men lite blev det gjort. Mejlade bland annat till en släkting till kvinnan som sett en varelse 1942 för att försöka reda ut var damen bodde på den tiden.

Sedan hade jag ett långt samtal med Tomas på Hyresbostäder om kommande möten som vi ska ha i september och om AFU:s utsatta situation när det gäller översvämningar just nu. Dessutom skulle vi behöva ännu en lokal med tanke på vad som är på väg in till oss.

Tomas är väl insatt i vår situation som tur är och han jobbar hårt för att lösa vår framtida placering i Norrköping.

Därefter bar det av till optikern eftersom mina ena par glasögon blivit som blästrade och gör att jag ser dubbelt när jag tittar på ett ljus. Som tur är har jag ett par i reserv men behöver i alla fall byta. När jag testade synen var höger öga lite sämre än tidigare vilket inte förvånade mig. Så där har jag -3 nu.

När jag ändå var ute och snurrade köpte jag en del till lördagens fest men de stora inköpen kommer jag och Anneli att göra i morgon. Som tur är ser vädret ut att stabiliseras och stormen Hans kommer av allt att döma att vara ett minne blott den 12 augusti.

Vid 13 var jag på plats på Bauer Media för att intervjuas av Jonathan Garcés. Då hade jag hunnit slänga i mig en macka och en halv Festis inköpta på Hemköp intill DN-skrapan. Vi sågs senaste den 17 november förra året då Jonatan gjorde en liknande intervju men eftersom han håller på och bygger upp en programserie som blev det två timmars prat på band även den här gången.

Jonathan är mycket väl påläst och en riktigt bra poddintervjuare. Så samtalet mellan oss, som kom att handla om hur UFO-Sverige jobbar, AFU, Håknäsfallet och det som händer i USA (givetvis), blev intressant även för mig.

Klar där drog jag till Coop för att hämta ut rätt Zappaskiva den här gången. Ginza hade stoppat i fel i paketet förra gången, en skiva var rätt.

Under sena eftermiddagen dök Markus för att klippa gräset men kunde bara konstatera att gräsklipparen dog efter en halv minut. Det verkar som om motorn gjort sitt. Suck! Nu måste vi köpa en ny för gräset måste klippas till i helgen.

Plankan funnen.

Nu fick Markus att göra i alla fall då jag skickade upp honom på vinden för att hitta en bra planka som vi kunde använda för att staga upp plommonträdets ena gren som är i fara att braka ihop under tyngden av alla plommon.

Noll förra året och massor i år. Så kan det bli med frukt.

Numera stagad.

Eftersom Anneli ville få sitt Magnoliaträd planterat före festen så gick vi loss på marken mellan vinbären och krusbären men efter att ha kört ned en stålpinne i marken konstaterade vi att det var alldeles för mycket sten där.

För mycket sten.

Istället flyttade vi testområdet till västra änden av rabatten och där verkade det mera hoppfyllt men hela vår trädgård består av fyllnadsmassor så bra är det ingenstans.

Vi grävde på en bra stund, hittade stora stenar även där men lyckades i alla fall ta oss ned en bra bit innan Markus var tvungen att åka hem. Resten får vi ta i morgon.

Jag och Anneli har fortsatt jobba med festplaneringen hela kvällen. Mycket som ska fixas. Och när Anneli gått och lagt sig fortsatte jag jobba med ett bildspel någon timme till. Men framåt 01 var även jag i säng.

Vi var rätt trötta efteråt.
Stenfynd.

Loading