Intervjuad av SVT

Intervjuad i källaren.

I dag kom Liv Elgenklöw och Makan från SVT för att intervjua mig och vi hittade en plats en trappa ned där Makan riggade upp sin kamera och belysning. Det blev ett nästan timslångt samtal som kommer att sändas den 24 oktober. Ämnet var faktiskt inte enbart ufo utan också en del annat. Vad får ni höra när det blir dags.

Har också suttit vid datorn och jobbat med mitt föredrag som jag ska hålla senare i veckan för en grupp digitala utvecklare. Tror att jag är klar med det nu. Jag pratade för dem för ett år sedan så det gäller att inte upprepa sig vilket gjorde att jag gick igenom mitt gamla och såg till att inte ta med något därifrån nu igen.

Där blir temat ufo och istället för de femton minuter jag då fick har jag nu utökats till 45.

Har också ägnat en god stund åt att svara på elva frågor från en amerikansk reporter på The Observer Magazine som är en webbaserad publikation som vill uppmärksamma att AFU fyllde 50 år i år. Något vi knappt uppmärksammat själva faktiskt. Reportern heter Bernie O’Connor och han skriver i ett mejl att många inte känner till AFU, vilket han vill bidra till att ändra på:

”I have been familiar with the AFU for many years, but I found out while speaking to other UFOlogist, that they were unaware of your incredible book depository and your important preservation effort.”

Och så är det givetvis. Trots att vi är störst i världen är vi okända för många. Här kan ni läsa en av hans artiklar.

Pratade en stund med Anders på AFU också och kunde berätta att Christian Czechs stora bokdonation nu har nått Malmö och snart lära vara i Norrköping. Det börjar bli trångt på AFU men samtidigt måste ju samlingar räddas. Vi kan inte bara blunda och låta dem försvinna. Att backa bandet och ta hand om saker som redan kastats låter sig ju inte göras.

Framåt kvällen tittade vi på EM-kvalmatchen mellan Belgien och Sverige i Bryssel som fick avbrytas sedan två svenska supportrar skjutits till döds på en gata i Bryssel. Terrordåd, man blir så ledsen över allt blint dödande av oskyldiga.

Sängen väntade liksom en bok id 23-tiden. Då hade jag jobbat en stund med mitt eget bokmanus också.

Loading