Jobb med boken och UFO-Aktuellt

Tröjan på när jag jobbade i dag.

I dag kändes kroppen rätt mör efter gårdagens match med Stefan. Detta plus att jag fortfarande är drabbad av jetlag var kanske inte den bästa förutsättningen när jag satte mig vid datorn för att jobba med UFO-Aktuellt och med min bok som ska lämnas till min redaktör i morgon.

Så jag har mest suttit framför datorn och jobbat in ytterligare två kapitel i boken, kapitel som jag bygger på intervjuer jag gjorde i USA i förra veckan. Därmed finns ett kapitel om Seth Shostak och ett om Avi Loeb med.

Jag har också hittat lite material som passar i några andra kapitel, däribland intervjun jag gjorde med kapten Lars Naur på SAS-flighten över Atlanten men dessutom fanns det pusselbitar som jag har smugit in i ett ännu ej publicerat manus som jag hoppas ska bli en bok under nästa år.

Titeln är ”Världsrymden anfaller” och vissa kapitel finns faktiskt att köpa som ljudbok redan nu. Men mitt mål är att göra en tjock pappersutgåva med allt jag har samlat på mig om saker som faller från himlen. Men den boken får jag återkomma till.

Under tiden har allt fler förhandsanmälningar kommit in från de som vill försäkra sig om ett exemplar av den kommande ufoboken, 87 personer just nu. Så om ni vill få ett mejl när boken är klar skriv till clas.svahn[at]gmail.com. Anmälan är inte bindande. Ni måste alltså inte köpa den bara för att ni skickar in ert mejl.

Pratade en bra stund med UFO-Sveriges Håkan Fenander under dagen. Alltid trevligt när han ringer.

Eftersom Anneli var på sin sista lektion i italienskan i kväll lagade jag maten så när hon kom hem stod fisken och grönsakerna på bordet. Och efter det blev det sista avsnittet av ”Fråga Lund” innan jag fortsatte jobba en stund medan Anneli hoppade i säng. Själv var jag klar efter midnatt.

Nu ser ”UFO – Närkontakterna som skakat världen” (Semic 2024) ut så här:

Förord
0 Förord
Historik
1 Från flygande sköldar till foo fighters
2 Spökraketerna
3 Ljusklotens gåta
Varelser
4 Barney och Betty Hill
5 Tomtar, änglar och utomjordingar
6 Polismannen som togs ombord
7 Besökarna förändrade hans liv
Filmerna
8 Ufogåtan på vita duken
9 Cigarren över Hällefors
10 Tommys skrämmande möte
11 Ufokraschen militären aldrig löste
12 Ufovågen över Vallentuna
13 Mötet i gläntan
Sjöarnas mystik
14 ”Militärens förklaring retar mig”
15 Två sjöar – två landningar
16 På jakt efter Djupsjøens gåta
Militären tar befälet
17 Slaget om Los Angeles
18 Katt- och råttalek över Washington
19 När ufo blev storpolitik
20 Mannen bakom hemligheterna
21 Rockstjärnan som blev ufoföretagare
22 Hårda bevis
23 Area 51 – hemligast av allt
24 Tic tac-mötet förändrade allt
25 Bättre att tiga
26 ”Vi mötte dem i luften varje dag”
27 Piloternas bilder saknar förklaring
28 Den bästa bilden
29 Jakten på de osynliga inkräktarna
30 KGB:s hemliga ufoarkiv
Svenska försvarets ufojakter
31 De försvunna pärmarna
32 ”Inga ufon över Sverige”
33 Piloternas möten
34 De gåtfulla radarfallen
35 Som en blixt över Sverige
36 Inte av denna världen
37 Besöket i berget
38 Operation Dacapo
39 Säkerhetspolisen tar ufo på allvar
40 Plustecknen
Forskarna söker svaren
41 Från Magonia till UAP
42 ”Ett av vår planets största mysterier”
43 Sökandet efter ET
44 Besökare från andra stjärnsystem
Efterskrift
45 Efterskrift
46 Noter

Loading