Badminton och Arlanda igen

På väg till Tunisien.

Det var riktigt länge sedan jag och Stefan spelade nu. Vi har båda varit bortresta eller upptagna med annat men äntligen stod vi där på banan.

Innan jag kom så långt hade jag vaknar efter 08 men somnat efter 02, så natten var kort så långt. Men efter att Anneli gett sig av till yogan somnade jag om och vaknade inte förrän hon kom hem och väckte mig vid 11. Jetlaggen kändes verkligen.

Klockan 12 var vi i alla fall på plats vi Komethallen och det visade sig snart att ingen av oss var i särskilt god form. Att jag råkade vinna (15–10, 15–7, 15–9 vilket gör att jag leder med 13–10 i matcher) var slumpens skördar. De bra bollarna kunde vi räkna på ena handens fingrar.

Men skönt att äntligen vara på banan igen, den saken var fullständigt klar.

Hemma blev det lunch och sedan tog jag tag i några mejl. Skickade en bild till Historiska brott & mysterier som min redaktör beställt och svarade på några frågor från folk som vill intervjua mig.

Trevlig läsning.

Vi har ju tagit en prenumeration på DN nu när jag inte längre får den i jobbet. Och på sportsidorna hittade jag en trevlig ishockeytabell! Så kul att det går bra för Mariestads Bois!

Jag har fortsatt att läsa i Avi Loebs ”Interstellar” men vid 15-tiden på eftermiddagen, när jag lagt mig i soffan och Anneli satt och stickade i stolen bakom, då gick det inte längre. Skallen blev för trött. Så det var bara att resa på sig, ta hand tvätten, betala några räkningar och fixa lite annat.

Inte vad man skulle väntat sig.

Läste också astronomen Jesper Sollermans oinitierade och märkliga inlägg i Forskning & Framsteg (som jag läst på nätet tidigare) nu när pappersutgåvan låg och väntade på mig hemma. Jesper, som jag träffat några gånger, menar att de forskare som ägnar ufofenomenen ger ”foliehattarna” en plattform och att blandar ihop ufo med platta jordare och homeopati. Han skriver sedan Felix Herngren hört av sig och bett honom att vara med i den serie som vi just nu spelar in, ”Ufomysteriet med Felix Herngren”, och tackat nej.

I sitt debattinlägg konstaterar Sollerman att ”en professor i astronomi i ett ufo-program kanske bara ger falsk legitimitet åt ämnet”. Han skriver också att ufo ”inte är en astronomisk forskningsfråga”.

Som alla, utom kanske professor Sollerman, vet har andra astronomiprofessorer en annan åsikt, inte minst professor Avi Loeb som vi träffade i USA. Det är tråkigt när en högt utbildad person uttalar sig om något han inte har en aning om och när han gör det på ett okunnigt och generaliserande sätt. Han avråder dessutom TV4 från att satsa på ufoserien. Tråkigt. Och det slår tillbaka mot honom själv som framstår som en forskare som tappat sin nyfikenhet.

Framåt eftermiddagen körde jag och hämtade Markus som skulle äta middag med oss innan han flög till Tunisien för att ha lite ledigt och spela golf med kamrater. Vi passade på att ha ett litet gruppsamtal med Niklas också som var i simhallen efter att ha bevakat Miljöpartiets stämma i helgen.

Mulet med måne och Markus.

Men sedan bar det av till Arlanda och terminal 5 där vi släppte av Markus och önskade honom en härlig vecka.

Kvällen blev rätt lugn den också. Anneli och jag tittade på ”Allt för Sverige” och jag såg till att min packning fortsatte att hamna på de ställen den varit på innan jag åkte till USA. Och mera mejlsvarande blev det, fortsätter i morgon.

I säng 22.30 med Avis bok.

Loading