Möte på Semic och bild från Falköping

Jag, Andreas och Måns utanför lunchindiern.

Som flera säkert läst kommer det förlag som jag skriver för, Semic, att som så många andra inom bokbranschen att tvingas skära ned antalet anställda för att spara pengar. Att ge ut tryckta böcker är inte längre vad det en gång var. Nu går man ned från tolv till sex personer och förlagschefen förklarar detta med ett minskande intresse för illustrerad facklitteratur. Dystert givetvis.

Och i dag träffade jag Semicchefen Måns Gahrton och min redaktör Andreas Nyberg för en lunch angående min nya ufobok. Och det är en bok som förlaget verkligen tror på. Vi hade ett bra samtal om hur vi ska marknadsföra den och när den ska ges ut. Andreas sliter för fullt med att läsa den just nu. Efter lunchen gick vi till förlaget och pratade vidare, nu med Malin och Cilla på marknadsavdelningen. Allas vår förhoppning är att den också ska bli ljudbok via Bonnier Audio.

Annars började dagen med att jag körde Anneli till yogaklassen och sedan svängde förbi Motordepån för att byta en trasig blinkerslampa eftersom den slutade fungera nu på morgonen.

Minus fem ute.

Hjälpte också Falköpings Tidning som hade mejlat en bild till mig som en läsare skickat in. Bilden föreställde en vy över ett bostadsområde med en tydlig linsreflex från en gatlampa hängande i skyn. Så den var lätt att förklara och lär väl aldrig hamna i tidningen.

Hemma från lunchutflykten satte jag mig och jobbade med UFO-Aktuellt och senare på eftermiddagen var det tänkt att jag skulle intervjuas i en podd, men killen som driver den hörde av sig och hade fått förhinder så det får bli i morgon istället.

Under tiden tickar vår egen UFO-Sverigepodd på för fullt. Avsnitt 100 har gått väldigt bra så här långt så om ni inte har lyssnat så gör det nu.

Vi lagade mat och tittade på ”Allt för Sverige” och sedan jobbade jag på med UFO-Aktuellt en stund till. Ute var det minus sex och lätt snöfall men inne lystes mörkret upp av julstjärnor och ljusstakar som Anneli plockat upp från källaren så nu är det på väg att bli julstämning här hemma.

Hemma igen.

Sist på kvällen tog Anneli och jag bilen till Arlanda för att hämta Markus som kom med ett sent flyg från Tunisien där han haft golfsemester en vecka. Planet landade strax efter 23.30 och sedan var vi hemma och i säng efter 01. Så nu sover han över hos oss i natt.

Loading