Bildjobb och Markus

En del av allt från Ole.

I dag satt jag över en timma och sorterade in bilder från mobilen till datorn. Lagom tråkigt men sådant som måste göras för att kunna hitta dem senare.

Markus var hemma en sväng för att låna badmintonracketar men det blev inget spel eftersom kamraten Erik var skadad. När han kom tillbaka med dem hade jag och Anneli kommit tillbaka från en tur med bilen och så fick vi chansen att krama killen och prata lite.

Markus ger fåglarna lite mat.

Med posten i dag kom två kuvert från Ole i Oslo. Båda med helsaker med rymdmotiv. Fantastiska frimärken och jag tror faktiskt inte att jag har något av dem sedan tidigare. Frimärken från Kuba, Paraguay, Rumänien, Ungern och en massa andra länder låg i kuverten. Mycket tacksam för att Ole hjälper mig att bygga ut min rymdsamlingen.

Pratade med Anders på AFU i dag och det ser ut som att vi måste hyra ytterligare en lokal i väntan på att flytta till den riktigt stora. Jag mejlade med en man i dag som sa att han från och med februaris mitt skulle gå in med en summa varje månad som i så fall skulle täcka den kostnaden.

Annars har dagen bestått av att jag hjälper folk som skriver och frågar. Skickade en uforapport till Philip Mantle i England som han bett om, en text om AFU till en bok han jobbar på, mejlade en adress till en svensk Kirlianfotograf till en man som undrade om jag visste var han bodde (han hade läst om honom i min ”Möten med det okända”) och så lite korrekturfrågor som min redaktör Andreas ville ha svar på i går men då kunde jag bara svara på hälften.

Framåt kvällen lagade jag och Anneli korv stroganoff och den blev riktigt bra med mynta i. En nymodighet av Anneli!

Har också svarat två personer som vill hjälpa AFU på något sätt, alltså genom sin arbetsinsats. Mitt svar har varit att jag kommer att ringa upp dem senare i veckan vilket jag ska göra.

Pratade också med en man som 1952 gav ut en enkel stenciltidskrift främst inriktad på science fiction som hört av sig på mejl. Föreningen hette Andromeda och tidskriften Vår rymd och han skickade de första (och sannolikt enda) exemplaren inskannade till mig. Har lagt dem på en sticka med lite annat som ska till AFU.

Sist blev vi sittande i soffan lite. Jag med några äldre tidningar som jag klippte ur artiklar från, om rymden och lite annat som intresserar mig. Somnade en stund i soffan när Anneli tittade på Lerin men sedan blev det sängen på riktigt.

Loading