Flera kstrimmor

På. väg.

På förmiddagen var Anneli och jag ute på en liten runda, bland annat för att handla ägg men också för att byta batteri i hennes bilnyckel. Det måste ju göras det också. Chockerande billigt, strax över 50 kronor. Det är man inte van vid när det gäller märkesverkstäder.

På vägen hem köpte vi hamburgare till lunch. Inte så dumt.

När vi stod parkerade fick jag ett samtal från en reporter på Smålands-Tidningen som fått in flera filmer från i fredags från läsare. Reportern själv menade att han tänkt att det kunde vara flygplan men att en av filmerna gjort honom betänksam. Jag bad honom mejla mig filmerna och redan i bilen kunde jag identifiera samtliga som just kondensstrimmor från flygplan.

Ringde reportern och berättade detta samt skickade en länk till UFO-Sveriges misstolkningssida där han kunde se fler exempel. Det blev en bra artikel framåt kvällen.

Att kondensstrimmor är inne just nu råder det ingen tvekan om för i dag toppade Norrköpings Tidningar sin sajt med en annan variant. Också där lades den fram som ett mysterium men eftersom jag inte har inloggning dit så vet jag inte om det kom en förklaring längre in i artikeln. Jag försökte i alla fall få kontakt med tidningen men den har, liksom många andra redaktioner numera, dolt alla kontaktnummer direkt till redaktionen. Nyheter vill man inte ha. Mejlade in en rad till deras tipsmejl.

NT:s artikel.

Ringde till Safe Album och beställde nya insticksfickor till mina frimärken eftersom Oles sändning av rymdhelsaker i går gjorde detta nödvändigt. Ett kärt nöje. Men, som jag har skrivit förut, fickorna och själva albumen är mer värda än det som sitter i dem. Frimärken är knappast något som lockar många numera. Samlar gör jag för att det är roligt.

Läste ut den fascinerande och välskrivna boken ”The six” om USA:s första kvinnliga astronauter, ett stycke nutidshistoria. Mycket välundersökt och hela tiden intressant med många oväntade fakta och en insyn i spelet bakom hur Nasa länge försökte undvika att ta in kvinnor i rymdprogrammet. Författaren Loren Grush har gjort ett gediget jobb och hans källhänvisningar på slutet imponerar.

Framåt kvällen gick jag igenom Victorias som vanligt välskrivna protokoll från det senaste styrelsemötet vilket tog tjugo minuter. Sedan skickade jag det tillbaka till henne så att hon kan sända det vidare till de båda justerarna som den här gången är Christian och Tobias.

Dessutom pratade jag med Victoria under dagen eftersom hon ska intervjuas nu på måndag. Himla kul att de vill göra reportage om Victoria och henne arbete med föreningen. Sådana reportage görs det alldeles för få av.

Snart på väg till AFU.

Och i dag blev det klart med vad transporten från Rice i Houston kommer att kosta. Det blir lite över 10 000. Väntat. Ni kan se en del av böckerna som ska skeppas här ovan. Och för er som hänger på Facebook startade jag en liten insamling för att täcka en del av kostnaderna. Swisha gärna till 123 585 43 69 (AFU).

I digitaliseringstagen.

Har suttit en stund och digitaliserat diabilder från V-J:s samling också. Ett ganska tråkigt jobb där det återstår en hel del att göra. Men, men, det går framåt.

Och så får jag fortsatt in förhandsbeställningar på min bok ”UFO – Närkontakterna som skakat världen” som kommer ut i mars, i samband med dokumentärfilmen. 195 personer har antecknats nu. Är du intresserad så mejla mig på clas.svahn[at]gmail.com.

Jag och Anneli tittade (givetvis) på ”Antikrundan” som vi inte gärna missar och blev kvar framför teven en stund innan det blev sängen redan 22.30.

Loading