Norrköping igen med möte och teater

En glad Jesper Barkselius med min nya bok i händerna.

I dag blev det åter ett besök till Norrköping, mitt fjärde på åtta dagar och man undrar ju varför man inte lika gärna kunde flytta dit 🙂 Svaret är ju att jag bor i Järfälla och trivs där, givetvis. Men 09.30 plockade jag och anneli upp Jimmy Beris vid Stora Mossens tunnelbanestation och efter ett depåstopp i Nyköping och lösande av ett enkelt ”Melodikrysset” med gemensamma krafter stannade vi till på Chilli för att äta lunch.

Reklam för AFU och konstutställningen ”Jordskugga” möter en resenär på väg in till Norrköping.

Tobias Lindgren anslöt och snart också Thomas Michanek men när Carl-Anton och Roger också skulle bli en del av vårt lunchsällskap så gick det inte riktigt som Carl-Anton hade tänkt sig. Hans fina (men gamla) Saab gav upp några meter utanför Chillis dörrar. Vi gick man ur restaurang och rullade undan bilen till en p-plats så att den inte skulle stå mitt i vägen.

Det var synd om Carl-Anton.

Kontakt med försäkringsbolaget och bärgare beställd men som genom ett under startade den någon halvtimma senare och han och Roger tog sig tillbaka till Nyköping medan vi andra drog igång ett tre och en halv timma långt styrelsemöte från AFU:s lokaler med flera på Zoom. Även Carl-Anton anslöt där lite senare.

Mötet ägde rum i AFU:s huvudlokal.

Det var alltså styrelsemöte i UFO-Sverige igen och i dag gick vi igenom budget, förslag till ändringar i stadgarna, vilka som kan ställa upp på vilka av alla kommande evenemang och så en massa annat. Ett bra möte där Jimmy, Thomas, Johan, Tobias, Håkan, Rickard och Victoria (och jag då) var på plats medan resten fick hänga med genom sina datorer.

Undertecknad under mötet.

Också Anders Liljegren var med ett tag men fick avbryta för att guida min Facebookvän Sebastian från Linköping som tillsammans med en kamrat hade hört av sig om en guidning.

Victoria hade bakat en smarrig sockerkaka som vi åt i pausen. Tack för den!

Anneli ägnade eftermiddagen åt att gå på Norrköpings Konstmuseum för att titta på den AFU-inspirerade utställningen men också på Tyra Kleen som hon också gillade. Och så var hon en sväng på stan och shoppade.

Johan Karlsson mötte vi i vimlet.

Strax före 17 hade jag hittat en gratisparkering inte långt från vårt hotell, Grand Hotel Elite, och anslutit till Anneli, softade en stund i dubbelsängen och så iväg till Stora Teatern för att från tredje bänk uppleva ”Superkontoret” med Jesper Barkselius. Något Anneli bokat och som vi verkligen sett fram emot.

Utanför Norrköpings vackra teaterbyggnad.

Revyn beskrivs som ”Östgötateaterns kommentar på den rådande kulturpolitiska situationen i regionen” och var väldigt lokal men jag har hängt med i kulturdebatten i Norrköping och kunde skratta åt det mesta. Liksom Anneli!

Undertecknad med Olle, Rasmus och Hannes.

Vi hade riktigt kul och dessutom träffade vi flera vänner, först Johan Karlsson på Norrköpings filmfond som jag träffade flera gånger under ”UFO Sweden”-produktionen. Och därefter dök Olle Tholén, Rasmus Råsmark och Hannes Krantz från Crazy Pictures upp och det var ett kärt återseende. Vi pratade på så vi nästan var på vippen att missa föreställningen start.

Huvudperson i revyn, och en man med många ansikten där, var Jesper Barkselius som spelade ”Lennart Svahn” i ”UFO Sweden” och han var verkligen rolig och genial i sina rollfigurer. Och den man hela tiden drev med var kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M), som jag själv träffat vid flera tillfällen och bland annat invigningstalat vid öppnandet av Arbetets museums ufoutställning med, och hennes sätt att marknadsanpassa allt i kommunen. Något som har drabbat kulturen hårt.

Vasst och roligt blev det!

Innan vi gick in till förställningen hade jag lämnat min senaste ufobok med dedikation till en person på teatern och den överlämnades sedan till en glatt förvånad Jesper när han och de övriga ropades in för första gången. Sedan höll han boken tryggt tryckt mot bröstet under de övriga inropningarna och efter en stund upptäckte han mig och pekade glatt och tacksamt mot undertecknad.

Snöig skylt utanför teatern.

När vi kom ut snöade det för fullt och det blev huvan på när vi vandrade mot hotellet och efter ett kort besök på rummet ned till Bishop’s Arms för lite tilltugg och var sin drink. Något som var gott för magen eftersom vi bara ätit en liten laxmacka i paus på teatern.

Eftersittning på Bishop’s.

Där blev vi förresten sittande bredvid ett par som båda väl kände till både AFU som ”UFO Sweden” och där mannen raskt erkände att han var ufointresserad.

När vi kände oss nöjda med Bishop’s var det bara att ta hissen upp till våning tre där vi har vårt rum och sedan softade vi lite innan det blev sovdags framåt 23.

Loading