Två poddar och en intervju

Tobias och jag fångade av Anneli.

Jag och Anneli är alltså kvar i Norrköping och ska så bli till och med i morgon eftermiddag. Och efter en god frukost på Elite Grand Hotel var det bara att gå upp till rummet för att kopplas upp sig på en poddintervju av Ilir Demir från Malmö för sin Tidslinjen Podcast.

Här drar podden igång.

Vi hade bestämt en timme och att prata om allehanda ufofrågor och så blev det. Men det blir nog en fortsättning också eftersom Ilir kände att det fanns så mycket mer att prata om. Och den kom ut snabbt så ni kan lyssna på den här. Det var trevligt att prata med Ilir och jag gör det gärna igen.

Direkt efter att vi var klara gick jag ned till Anneli som varit ute en sväng och tillsammans tog vi bilen till AFU där Tobias Lindgren väntade för att vi skulle spela in ett avsnitt av UFO-Sveriges podd. Tobias hade monterat upp det mesta men eftersom det strulade med min Skype så valde vi till slut att dela mikrofon.

Med oss via nätet var Håkan Blomqvist och Ronnie Holmgren och gemensamt för oss tre var att vi på något sätt hade undersökt den så kallade Vallentunavågen. Håkan genom att vara på plats 1974 och dessutom med när Gösta Häger sattes under hypnos, Ronnie för att han gjort en serie poddar i tre avsnitt om vågen och lagt ned mycket tid på att hitta vittnen och dokument. Jag för att jag intervjuat flera vittnen och inte minst följt huvudvittnet Hillevi Andersson under många år.

När all teknik till slut var på vår sida pratade vi i mer än en timma och jag tycker att det blev en mycket intressant podd som ska ses som en liten puff inför det att utställningen om vågen öppnar på Vallentuna Kulturhus den 23 mars med invigning 14.00 med föredrag 15.30–16.30. Utställningen pågår 23/3 till 21/4.

Podden kommer ut så snart som möjligt.

Innan vi skildes åt gick jag, Anneli och Tobias ned i en av AFU:s många lokaler, den så kallade 59:an, för att plocka fram lite fler rollupper och ett antal modeller som ska ingå i utställningen.

I dag fick jag också en länk till den Youtubeintervju som min vän och kollega Timo Tahvanainen gjorde med mig när jag deltog i FUFORA·s 50-årsjubileum utanför Helsingfors i höstas.

På engelska.

När vi hade packat bilen med utställningsmaterial parkerade vi i Spirans p-hus och gick sedan till Spiralen Wok som serverar vietnamesisk buffé för att äta en sen lunch, jag och Anneli.

Först på plats.

Sedan softade vi på rummet en stund, jag svarade några som ville köpa min nya bok och så 19.30 vandrade vi iväg till Filmstaden för att se den helt underbara ”Den sista resan” av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Vi var först på plats men till slut skulle vi bli närmare 20 personer.

Filmen är ömsint rolig och väldigt sevärd. Så har ni inte sett den, gå och gör det! Våra pojkar var på Dune 2 i går och den rapporterades mycket bra. Ser att IMDB också ger den höga betyg. Den ska vi se men inte just nu.

På vägen hem hade vi tänkt att titta in och sätta oss på Bishop’s en stund även i kväll men de stängde redan 22 så vi köpte en flaska lokal öl i receptionen och tog med oss den upp på rummet. Riktigt trevlig. En premium pilsner från Fenix Brewery som finns här i Norrköping.

I säng före 23 för att läsa lite.

Loading