Ny poddintervju och solen har sina fläckar

Solfläckarna klockan 13.50 i dag.

Efter frukost satte jag mig vid datorn för att beta av lite epost och såg då att Linus Nielsen publicerat sin intervju med mig på sin podd ”Finns det?”. Tycker att vi hade ett trevligt samtal där.

Ni kan lyssna på podden här.

Och så körde vi igång med att laga fläskfilégryta alla tre innan en intogs på verandan. Solen sken så vi gjorde ett försök att ta en bild av den stora solfläcken och resultatet kan ni ovan. Inte jättebra eftersom jag inte något bra tele och för dåliga filter. Men syns gör den liksom några andra solfläckar som just nu orsakar norrsken över Sverige.

Först var det bara jag som jobbade med att plåta den men sedan fick jag hjälp av Niklas och till slut även Anneli. Vill ni se en bra bild så kan ni se en här, tagen av Fred Anderssons Grzegorz. Han är inte bara en duktig fotograf, han har bättre utrustning och kunnande än jag också.

Sedan körde Anneli till Plantagen för att handla och Niklas cyklade hem.

På förmiddagen skrev jag också en artikel för ufo.se. Den tar upp Kirsten Gillibrands begäran att AARO ska hålla ännu en öppen utfrågning i kongressen i sommar. Ni kan läsa den här.

Resten av dagen var jag rätt mycket ledig. Plockade upp alla mina pärmar med rymdhelsaker och såg till att de fick permanenta lappar med sitt innehåll på ryggarna och plockade om så att de riktigt fullproppade pärmarna fick fördela sitt innehåll i andra och nya pärmar. Rätt skönt att sitta på verandan och plocka med det.

Snart dags.

Anneli jobbade i trädgården, putsade några fönster till och framåt 18 grillade vi lamm på spett och åt medan solen sjönk under träden och det blev betydligt svalare. Och framåt kvällen hade vi hoppats på lite norrsken men när vi gick ut för att titta vid midnatt och sedan återigen när Eurovision var slut, då syntes inte minsta tecken trots en klar himmel.

Skrev förresten en liten limerick om Israels låt inför finalen:

En ifrågasatt dam ifrån Israel
klarade stormen i semin lika väl
som nitton andra som slåss
om gunsten hos oss
och om hon vinner, hon skapar en kris i kväll

Glad och mindre glad.

För visst tittade vi på finalen i Malmö och det var spännande att se när Nemo och Schweiz tog hem segern precis före Kroatien. Sverige skötte arrangemanget med den äran och några av mellanakterna var riktigt bra.

Allra sist, innan tandborstningen, hjälpte jag Tobias med en text till podden om småländska ufofall som ska ut inom kort.

Klockan 01.20 var det dags för sängen.

Loading