Markus fyller 30

Markus och Niklas i solen på verandan.

I dag fick vi väcka Markus med ”Ja må du leva…” eftersom han sovit över natt här. Och sedan kom Niklas några timmar senare och det blev lite sittande i solen innan lunchlasagnen serverades av Anneli.

Presenterna öppnas.

Ja, grabbarna har blivit stora pojkar, män, och nu när Markus fyller 30 har både han och brorsan gått in i sitt tredje decennium. Vi firade honom med en uppsättning tallrikar, lite pengar och så en skjorta som Niklas köpt. Men den var lite för stor så det får fixas till.

Blomjobb.

Anneli tog tillfället i akt och planterade blommor i trädgården medan solen spred sin ganska blygsamma värme och fåglarna kvittrade för fullt.

Blommorna på plats.

Niklas, som hade cyklat hit, lånade Markus bil sedan han hört att Markus önskat sig en stavmixer, gav sig av till Vällingby, kontaktade Ylva, och så köpte de en mixer tillsammans som Markus fick när vi skulle äta efterrätt på verandan. Snabba ryck när skjortan inte passade.

I dag gick Götene kommun ut med reklam om ett föredrag som jag ska hålla där den 28 maj. Ska bli riktigt kul eftersom det är hemma i Skaraborg så kommer jag att berätta om en del lokala fall och så mycket annat. Biljetter kan ni köpa här.

Framåt eftermiddagen pratade jag med min tidigare arbetskamrat Nina som ville skänka lite böcker så dem får jag plocka upp vid tillfälle. Ingen brådska.

Ännu lite senare körde Markus mig och Anneli till Barkarby station eftersom vi skulle in till Stadsteatern för att träffa Ylva och se föreställningen ”Jussi” om Jussi Björling.

På plats på rad 11.

Jag måste erkänna att jag inte visste mycket om denne svenska världstenor så det var verkligen intressant att se Mattias Nordkvist gestalta honom (men sångerna var det Jussi själv som hördes i) och mot honom, som hans fru, den alltid duktiga Vanna Rosenberg.

Väl värd att se.

Vi blev alla nyfikna på Jussi Björling och hans liv och själv känner jag att jag måste läsa mer om denne komplicerade man. Lite spännande blev det också när strömmen till ljudanläggningen gick på riktigt efter det att skådespelarna låtsas strömavbrott ett par gånger. Men snart var de igång igen.

En proteburans och en jättelik solfläck fångade av Gunter.

När vi stod och väntade på pendeln (som var försenad på grund av signalfel) såg jag på Facebook att en solstorm just nu träffade jorden. Och min kamrat Gunter Hofer i London hade lyckats fånga den på bild.

Australien har redan hunnit träffas med fina sydsken som resultat. Ni kan se mer om detta på sajten Spaceweather.

Väl hemma tittade pojkarna på ”The office”, så himla kul så jag blev själv sittande en bra stund. Nu blir man väl fast i den serien! Och så hjälpte jag Håkan Blomqvist med ett antal bilder som han bett mig skicka.

I säng 00.30 och med båda pojkarna som nattgäster.

Loading