Ränteprat och bokhämtning

Singelskivor med ufomotiv.

Klockan 10 hade jag och Anneli möte med en anställd på Nordea för att prata ränta på vårt bostadslån. Det ska skrivas om om några veckor. Vårt mål var att få samma ränterabatt som senast och att betala av en del av det som återstår.

Det mesta gick bra förutom att bankdamen ställde till det och gav oss fel ränta, för låg enligt henne, eftersom hon räknat på fel tidsperiod.

Digitalt räntemöte.

När hon ringde tillbaka påminde jag henne om att vi hade ingått ett avtal om detta men jag förstod givetvis också att vi inte kunde få riktigt så lågt. Så nu ska hon prata med en chef och så får vi se var det slutar.

Det blev några kassar.

Efter det digitala mötet tog jag bilen till Bergshamra för tt träffa Mats som hade hört av sig och ville donera böcker, mest inom astronomi men också en del ufo och annat. Mats, som vill vara anonym, väntade utanför garaget och sedan lastade vi in det hela i bilen. Flera fina böcker och några skivor med tefatsmotiv som ni kan se högst upp i bloggen.

Vi pratade en bra stund eftersom Mats etersom är amatörastronom så vi hade mycket gemensamt. Sedan var det bara att köra hem och sortera böckerna, laga några och tyvärr kasta ett fåtal som var alldeles för trasiga. Sådant känns inte bra.

Med i samlingen var två stora boxar med tidningsklipp om rymden men också en del om ufo.

Under dagen ringde även Jönköpings-Posten till mig och gjorde en intervju inför stämman och expot i Jönköping till helgen. Jag mejlade några bilder så nu får vi hoppas att många läser artikeln och kommer. Väldigt bra att den stora lokaltidningen uppmärksammar oss.

Det blev en tur till Coop för veckohandling också. Det är ju tisdag och då får vi pensionärsrabatt. Inte många kronor men det täcker i alla fall bensinen dit och hem.

Givetvis blev det grillning i kväll. Och nu använde vi det nya underlägget, en platta av metall med hål i sig, som man placerar ovanpå grillgallret, egentligen gjort för grönsaker men vi placerade kycklingfiléerna där också. Och så på med locket. Resultatet blev den bästa kyckling vi har grillat!

När det väl blev blev dags för Sveriges sista gruppspelsmatch mot Slovakien var i alla fall jag orolig för hur det skulle gå. Men det gick väldigt bra! Efter en lite orolig början så var det Tre Kronor för nästan hela slanten. Till slut blev det 6–1 och stundtals spel mot ett mål. Nu väntar Finland i kvarten, alltid en tuff motståndare.

Våra gullvivor blommar för fullt.

Sist på kvällen skrev jag klart min nästa ufokrönika till DN.se och mejlade iväg den men mitt under skrivandet ringde min telefonvän Camilla och bad om ursäkt för att hon ringde så sent (23.30) men det var viktigt fick jag veta. Det viktiga var att hon hade kommit på att vi var lika beroende av höger som vänster hand och på samma sätt var lika beroende av att det fanns rätt och fel och gott och ont. Enligt Camilla finns det egentligen inget rätt eller fel, allt är lika viktigt.

Jag upplyste henne om att det är precis sådant där Trumpresonemang som gör att världen just nu verkar tappa fotfästet och likställer allt som sägs och ger vilket idiotiskt påstående som helst samma dignitet som bekräftade fakta. Jag tror tyvärr inte att jag nådde fram där.

Vid midnatt satte jag punkt. Då sov Anneli sedan en bra stund.

Loading