Styrelsemöte och fint besök på AFU

Anders berättar på högkvarteret.

Efter en överdådig frukost och en god natts sömn hemma hos Rickard och Victoria i Äpplehult blev det en stunds softande i den lite ljusskygga solens värme i trädgården. Där vi också åt frukosten. Betydligt varmare i dag än i går men vi hoppade trots allt alternativet att sitta ute när vi klockan 11 skulle hålla styrelsemötet.

För det var detta som stod på agendan mellan 11 och 13.30 och som vanligt riggade vi upp min dator så att de som inte kunde vara på plats kunde koppla upp sig via Zoom från när och fjärran.

Några på plats andra på Zoom.

På dagordningen stod bland annat en summering av riksstämman och expot i Jönköping där vi kunde konstatera att föreningen gick drygt 20 000 plus efter det att räkningarna var betalda. Riktigt bra med andra ord.

Det fungerar faktiskt bra med dessa hybridmöten, mycket bättre än vad vi hade fruktat från början. Men vi har väl lärt oss helt enkelt. Sedan jag slagit klubban i bordet en sista gång var det bara att säga tack och hej och dra mot AFU så fort hastighetsbegränsningarna tillät.

Och jag var framme strax före 15 precis innan våra två gäster från Maryland kom gående från stationen: Brannon Wheeler, professor vid Department of History, United States Naval Academy i Maryland och hans forskarfru Deborah.

Anders visar några av arkivboxarna ur Gordon Creightons samling.

De båda hade tagit tåget från Stockholm och var nyfikna på arkivet – och efteråt mycket imponerade av det de fått se under den rundvandring som Anders Liljegren och jag bjöd på. I gästboken efteråt radades de positiva omdömena upp och Brannon konstaterade att han måste komma tillbaka för ett längre besök. Att säga att de blev entusiastiska är att uttrycka sig milt.

I Hilary Evans-biblioteket.

Vi hann som vanligt bara visa en bråkdel men det räcker långt för de som besöker oss. När paret var tvunget att gå till tåget igen satt jag kvar med Anders en stund och diskuterade Ringdansenflytten och alla de nya utmaningar som dykt upp när det gäller den.

På vägen hem blev det en Maxburgare för att kompensera för utebliven lunch även om jag försökte plugga lite med dammsugare på AFU när vi satt och pratade med Brannon och Deborah. Hjälpte inte så mycket.

Sedan var det skönt att komma hem. Eftersom jag hade lyssnat på hur Danmark slarvade bort sin vinst mot Slovenien i EM-slutspelet (och därmed mitt tips på den matchen) varvat med Radiosportens spännande referat från de svenska volleybolldamernas finalmatch mot Tjeckien så satte jag på SVT24 och följde damerna – som faktiskt vann i femte och avgörande set. Snyggt.

Packade upp och satte mig framför teven och klistrade in lite ufoartiklar medan England lyckades slå Serbien med 1–0 i fotbollen, och det var betydligt bättre för mitt tips.

Mitt under matchen ringde Johan som inte kunde komma på styrelsemötet och så gick jag igenom de viktigaste punkterna med honom.

När matchen var över satte jag mig med Rapport-Nytts Indesigndokument och gick igenom det, gjorde de ändringar om jag tycker behövs när det gäller layouten och så tänker jag diskutera dessa med Malin som är redaktör senare i veckan som kommer.

Malin är har lyckats lära sig att göra en tidning utan att ha någon utbildning vilket är grymt imponerande men hon behöver några små råd för att tidningen ska bli ännu bättre.

Anneli kom hem en bra stund efter midnatt. Då hade hon varit på The Cardigans och Grace Jones på Rosendals trädgård på Djurgården. Nöjd men trött efter en lång kosnert och lång resa. Sedan blev det sängen för oss båda.

Loading