Hjälper humla och sedan mot Eldkvarn i Örebro

Sista låten spelad.

Vi har ett humlebo under trappan och trafiken dit och därifrån är intensiv. Har fått sätta upp en lapp med varning för landningsbana för humlor så att folk inte ska kliva på dem. Men i dag satt en av humlorna apatisk utanför gallret och det hjälpte inte ens att knuffa på den. Så jag serverade en sked honung som den ivrigt satte igång att suga i sig. 45 minuter senare var den borta, pigg igen!

Gott!

Innan dess var jag uppe på vinden för att byta filter i fläkten i tron att jag hade en låda med nya filter stående där. Hade jag inte. Så det blev till att ringa filterfirman och nu får jag dem i början på nästa vecka.

Se så fin Annelis ros har blivit.

När jag ändå var där hämtade jag två kartonger som jag sedan packade fulla med rymdrelaterade saker som Niklas Krantz samlat in till AFU. Nu får de stå i garaget i väntan på att vi ska få användning för dem den dag som AFU öppnar museum.

När Anneli kom hem från sin golfrunda hade jag maten klar och sedan blev det lunch på verandan. Och därefter bar det av mot Örebro via Enköping där vi hämtade upp Clara som hade varit i Uppsala och nu lyckades passa in vår förbifart perfekt. Väl i Örebro hade vi ett lika perfekt möte med Ylva som kom med buss från Värmland där hon varit några dagar.

På vägen mot Örebro ringde vännen Jan-Erik och berättade att han löst ett ufofall i Uddeholm som jag bad honom undersöka – för tolv år sedan! Nu hade han träffat sin bror som var på platsen den gången och brodern kunde bekräfta att det vittnet sett var en skogsmaskin.

Ibland tar det sin lilla tid att hitta vägarna framåt i vår bransch. På tal om ufo så skrev en man i en av våra Facebooktrådar att det är tur att UFO-Sverige finns eftersom vi jobbar på det sätt vi gör. Att några faktiskt bryr sig om att kolla upp saker och inte bara föra spännande historier vidare. Bra att folk kan se detta.

Lite bistert i väntan på Eldkvarn.

Och det var hos Clara vi skulle bo. Claes och Åsa är bortresta så vi får huset för oss själva. Mat fixades av Clara och efter att ha vilat en stund gav vi oss av till buss 22 som tog oss till Stadsparken (nästan) där vi möttes av ett hällregn.

Plura med Adrian i bakgrunden.

Det var säkert över tusen personer i publiken och rätt många hundra av oss hukade under de träd som fanns där medan dropparna hamrade sig ned genom bladverket. Trots att vi var utrustade med regnkläder var det svårt att hålla sig helt torr och när Plura och Eldkvarnsgänget äntrade scenen på slaget 19 (snyggt!) så hade det värsta stillat sig så vi kunde ta några meter och ställa oss bättre till.

Plura satt eftersom han hade väldigt ont i ryggen.

Sedan kom och gick regnskurarna och våra huvor åkte på och av. Men musiken var bra och höll oss igång. Så mycket att Ylva och Anneli lyckades logga in några tusen steg var i sina hälsoappar utan att ha flyttat sig ett steg.

Plura hade det jobbigt med sin värkande rygg och satt ned hela de en timma och 45 minuter som konserten pågick. Och när det blev extranummer (frikostigt med sådana) gjorde han klart att han inte tänkte lämna scenen utan köra på direkt.

Bra var det och konserten växte under kvällen. När vi gick därifrån var vi lite våta men nöjda. Och vårt sikte var inriktat mot buss 22 som var så pass försenad att vi undrade om något hade hänt. Vi ville verkligen bara komma hem till Clara.

Till slut var vi där och kunde njuta av värmen och de rostade brödmackorna med marmelad. Ett riktigt bra slut på en bra dag.

Loading