Ny bokhämtning och ny hyrbil

Ann Charlott hade dukat upp.

Efter att ha kört Anneli till golfen tog jag bilen till CircleK för att byta till en större hyrbil. Det kommer inte att fungera med den mindre lastbil som jag tänkt hyra från början. Och som tur var fanns det en större bil som gick att hyra på samma tid så jag slog till.

När jag kom tillbaka lade jag ut de tre Astrid Gilmark-böcker som jag köpte i Roslagen på Facebook och det tog bara någon minut så hade jag sålt dem och pengarna går som vanligt till AFU. Skrev också klart ett långt brev till en av mina brevvänner som jag pistade på Åkermyntan.

Kodefallet.

Passade också på att hjälpa Göteborgs-Posten med att hitta ett bra ufofall i tidningens utgivningsområde. Ringde upp ett vittne från Kode som blev vittne till ett märkligt föremål den 4 augusti 1990. Anders Persson undersökte fallet den gången men vi lyckades aldrig hitta en förklaring. Mannen var inte ensam och hans medvittne gjorde teckningen här ovan.

Under dagen var Johan på UFO-Sveriges rapportcentral snäll och skickade mig ett fall där några objekt fallit ned från skyn också. Händelsen inträffade i Gävle den 11 juni och jag ska försöka hinna ringa observatören i morgon för att se om det är något att gå vidare med.

Gävlefallet.

En dotter i familjen råkade fånga sörjan när den hade träffat hoppmattan utan att veta om det. Ser misstänkt ut som fågelbajs. Men vi får se.

Efter 12 hämtade jag upp Anneli på banan och hon var nöjd med dagens runda som hon gick med två andra damer. Det blev en snabb och lätt lunch hemma och sedan åkte jag till Gamla Enskede för att träffa min tidigare arbetskamrat Ann Charlott som hade böcker som hon ville skänka till AFU.

Ann Charlott.

När jag kom dit hade hon lagt upp en hög på bordet men efter ett par timmar hade vi dammsugit hela huset – inklusive källaren – och hela bilen var full. Det som är bra med mina små utflykter är att de som vill skänka böcker blir glada när jag hjälper dem att tömma sina rum och att jag blir glad över allt som jag kan ta med mig därifrån.

Hemma igen var det bara att ställa upp garagedörrarna och ägna ett par timmar åt att sortera böckerna. Anneli kom ut med mobilen så att jag kunde följa handbollstjejerna och beachvolleykillarna. När det blev förlängning gick jag in och kunde se de svenska tjejerna genomföra en helt perfekt förlängning och ta sig till semifinal. Precis som beachvolleylaget och senare på kvällen det svenska pingislaget.

Bra dag för Sverige om man räknar bort dunderfiaskot i hoppning där den ende svensken i finalen tappade kontrollen över sin häst och ramlade i backen. Pinsamt. Niklas var på plats.

Fick förresten ett tillskott till min bok ”800 böcker om ufo” när jag gick igenom böckerna från Gamla Enskede. Nämligen ”Konsten att veta bäst – Från Abba till övre slummen” där Göran Palm tar upp ”flygande tefat” på ett mindre smickrande sätt. På sidan 53 summerar Palm begreppet så här: ”Ett ur vetenskaplig synpunkt särskilt nedslående uttryck för den moderna vidskepelse som på nytt tycks bana väg för antiintellektualism och ockultism, två av fascismens traditionella förridare. Särskilt nedslående är att tefatsteorierna om ’Unidentified Flying Objects’, så kallade Ufo, ständigt presenteras i en lika anspråksfull som skenvetenskaplig form. Det sunda förnuftet säger oss att det bara finns intelligenta varelser på den här planeten.” Den slutsatsen är nog en av de konstigare jag har sett i tryck i en svensk faktabok som gör anspråk på någon form av vetenskaplighet.

Om ni läste min blogg i går så såg ni analysen av ett metallstycke som länge ansetts som ”utomjordiskt”. Nu var det inte det och jag mejlade min vän Jim Semivan i TTS och frågade om det var deras metallbit som analyserats. Och det var det. En bit de köpt från Linda Moulton Howe för ett antal år sedan. Så här svarade Jim:

”Hi Clas, this is the notorious Mg-Bi sample TTS bought from Linda Moulton Howe a few years back. The ORNL report is very good and answers a lot of questions about the material. That said, we have two senior scientists heading out to meet ORNL soon as we still have many questions that need to be addressed.”

Efter att OS tagit slut för dagen gick jag och Anneli igenom några saker inför vår resa till helgen. Då hennes kusin Anders förresten kommer hit och tar hand om vårt hus. Packning blir det i morgon.

I säng före midnatt.

Loading