SVT här och besök hos Uffe

Mattias, undertecknad och Kalle.

Klockan 10 kom Kalle Ström och Mattias Flink hit för att intervjua mig igen. De fortsätter jobba på den ufodokumentär som ska visas på SVT i höst. Det blir två avsnitt om en timme vardera. Den här gången filmade vi inne på mitt och Annelis arbetsrum och ute i garaget där jag sorterade böcker.

Serien har ännu inget namn men blir den första som SVT gjort om ufo.

Annelis kusin Anders som varit här några dagar sa hej och på återseende och Anneli var ute på en del ärenden under inspelningens gång. Men precis när de var klara kom Anneli tillbaka och vi kunde äta en lätt lunch på verandan tillsammans.

Framåt eftermiddagen kom ett nödrop från Ylva eftersom hon inte kunde hitta sin telefon men med hjälp av mobilens spårningssystem hade sett att den befann sig hos oss. Anneli hade av misstag stoppat ned den i sin väska i tron att det var hennes när hon var hemma hos Ylva tidigare i dag.

Så det blev min uppgift att köra dit luren när jag ändå skulle köra till Saltsjö-Boo (inte direkt på vägen) där jag skulle vara klockan 16 för att träffa Uffe Björkman. Uffe var nära vän till Håkan J som hastigt gick bort den 1 augusti. En chock för oss båda.

I studion.

När jag kom fram hade Uffe börjat brassa kycklingburgare med potatis i ugn som visade sig vara underbart goda. Men så har Uffe också erfarenhet från restaurangbranschen.

Här skapas det musik.

Men tillsammans med Håkan har han jobbat med att producera musik och deras studio är minst sagt imponerande.

Vi hade mycket att prata om men också mycket som vi inte hann med. Nästa gång vi ses ska vi diskutera den väldigt speciella ufoobservation som Håkan gjorde och som Uffe också var med om.

Katten Stella framför ett litet ”minnesaltare” över Håkan.

Hemma igen träffade jag en förkyld Anneli som kände si rätt sänkt. Det blev tidig säng för henne men också för mig som haft två femtimmarsnätter i rad nu. Om det blir något norrsken i natt så får det lysa utan mig.

På tal om norrskenet från i går så visade mig Mattias sina filmklipp och bilder han tagit på det. Riktigt häftiga! Men så är Mattias en rutinerad fotograf också.

Under dagen har jag pysslat en stund med mina frimärken och så har jag sålt böcker och annat för 410 kronor till AFU:s förmån samt ordnat en ny månadsgivare som lägger 50 kronor åt gången. Låter inte mycket men är så viktigt för AFU:s framtid.

Efter 23 var jag klar och det blev sängen.

Loading