”Ufo-mysteriet”-serien nominerad för faktapris

Kul!

I dag blev det offentligt som vi inblandade vetat om en tid: TV4-serien ”Ufo-mysteriet med Felix Herngren” är nominerad i faktaklassen för att få prestigefyllda Kristallen. Ni kan läsa mer här.

Det blir givetvis tufft att ta hem priset men bara det att en serie om ufo blir nominerad i faktaklassen är stort. Vi som var med kan känna oss stolta över det. Och vi hade verkligen roligt när serien spelades in!

Gösta Carlssons och hans hustrus grav i Ängelholm.

Mindre roligt är att få ett mess från Mikael Karlsson som varit och tittat till Gösta Carlssons grav som ska skötas av hans dotter i Schweiz. Men dottern verkar helt ha struntat i det och heller inte ansett sig ha råd att betala för skötsel. Så jäkla dåligt! Mikael, som den fantastiske person han är, ryckte upp de värsta ogräsen i alla fall men bilden ovan visar hur graven såg ut innan dess.

Jag lärde känna Gösta bra under åren och första gången vi träffades var 1987. Sedan höll vi kontakten fram till hans bortgång 2003. Resultatet av våra kontakter blev boken ”Mötet i gläntan” som har blivit en klassiker tryckt i tre upplagor. Vill ni veta mer om fallet och om boken så klicka här. Efter beskedet ringde jag en av Göstas tidigare chefer, Börje Hyllén, för att höra om han vet något nytt om dottern. Men tyvärr kunde han inte skingra dimmorna om varför hon struntar i sin pappas grav.

Mikael kommer nu att skriva till Rögle och Ängelholms kommun och föreslå att de tar över skötseln. Hoppas att de får tag på dottern så att hon kan gå med på detta, men jag är tveksam. Efter flera kontakter med henne så vet jag att hon inte bryr sig ett dugg.

Framåt dagen blev det ett par besök i garaget. Sorterade klart de böcker som jag började med i går och sedan hjälpte Anneli mig med att fotografera av en bunt kinesisk litteratur som Eva ville kika på. Hoppas att hon köper några av dem även om hennes bokhyllor är fulla.

Under dagen hade jag en märklig epostkonversation med en kontaktperson i USA. Hon sa att hon hade läst att USA skulle ersätta president Zelenskyj och att Ukraina var en satellitstat till USA. När jag frågade efter hennes källor om detta svarade hon Apple News och sedan också Politico. När jag själv sökte efter detta hittade jag bara en källa: Den ryska statskontrollerade nyhetsförmedlaren Tass… Ren desinformation som alltså fungerar.

Jag och Anneli var till posten med lite brev och paket och sedan till Viksjö där jag tog ett kort för mitt nya körkort. När jag frågade fotohandlaren om det fortfarande kom folk och lämnade in filmrullar så sa han att det hände faktiskt. Även om de flesta ville ha hjälp med att digitalisera Super-8 och vhs-band. Något som kostar 49 kronor per minut plus en startavgift på 250 kronor för filmerna och 350 kronor per vhs-band.

Positivt men ingen influensa.

Sedan gick vi och pantade burkar och därefter handlade vi på Ica Viksjö. Eftersom Anneli kände sig fortsatt hängig gick hon klokt nog till Apoteket och köpte ett covidtest. Och när vi kom hem med kassarna fulla visade det sig att hon hade sjukdomen. Nu känner hon sig mest ”flunsig” men vi får väl hålla lite distans här hemma under några dagar.

Så det blev jag som fixade maten i kväll vilket inte var så svårt eftersom vi redan tidigare bestämt oss för gravad lax. För Anneli blev kvällen kort och hon lade sig i Niklas gamla rum för att inte andas mig i ansiktet under natten. Jag satt kvar uppe och kommunicerade med en sjuk vän som behövde lite stöd. Skrev också min sista ufokrönika för DN.se eftersom chefen där vill satsa ”redaktörskraft på annat håll” som det heter. Mejlade in den till min redaktör Susanne som får den på sitt bord i morgon bitti.

Har också hjälpt en ufokollega, Philippe Baudouin, med bilder från AFU. Philippe håller på att skriva en bok om ufo och ett kapitel ska han ägna åt arkivet. Eftersom han har min bok om AFU så känns det tryggt; där finns basfakta.

Intressant placering.

På vår väg från butiken i dag stötte vi på ett märkligt övergångsställe i korsningen Järfällavägen–Viksjöleden. Man kan undra vad de stackars fotgängarna ska göra när strecken tar slut och de befinner sig mitt i den brusande trafiken. Spännande!

Kanske har ni läst BBC:s intressanta artikel om att en av stenarna i Stonehenge kommer från norra Skottland och inte från Wales. Wow! Det är en bra bit längre bort (700 kilometer totalt) och visar enligt artikeln på att de som uppförde monumentet hade ett betydligt större kontaktnät än vad man tidigare trott. Våra förfäder fortsätter att överraska oss.

Strax efter midnatt hade jag kopierat lite bilder till de externa hårddiskarna och så blev det sängen.

Loading