Dagsarkiv: 20 september 2017

Spana in Merkurius och Venus!


Förmiddagen har jag ägnat åt att förbereda resan till Norge på söndag då jag åker över för att rädda Knut Aasheims arkiv. Men jag har också jobbat med mitt föredrag till Bokmässan, hjälpt en kamrat att identifiera en himlakropp och svarat på lite mejl och mess.

Himlakroppen ifråga var stjärnan Regulus i Lejonets stjärnbild som just nu syns intill Venus på den tidiga morgonhimlen. Men en morgonpigge får också bonus i form av planeten Merkurius som även den syns i öster (se bilden från Starry Night här ovan). Häftigt!

Och på lördag är jag med i ”Kjellkritik” i P4. Intervjun gjordes på DN den 8 september och ni kan lyssna på den här.

I dag fick jag bilder som visade Knut Aasheims samling som jag kommer att köra till Norge för att hämta i helgen. Jag har försökt att räkna igenom det jag ser på bilderna och hamnat på omkring 500+ böcker och 170 pärmar eller tidskriftssamlare. Till detta kommer ett plåtskåp med mappar som jag inte vet vad det innehåller samt en del annat som är svårt att se på bilen.

Pratade en stund med Bevan i dag igen och han tyckte att han mådde lite bättre vilket gladde mig. Men helt klart har en några veckor kvar innan effekterna efter operationen helt har släppt. Viktigt att tänka på dem som en gång var viktiga delar av UFO-Sverige.

AFU är också ständigt närvarande för mig. De senaste dagarna har jag samlat in 1.500 kronor till arkivet men det behövs givetvis mer om vi ska sikta framåt. Håkan Blomqvist uppmärksammar alla som läser hans blogg på AFU:s situation i dag i en blogg som jag tycker att ni ska läsa och som bygger på Anders Liljegrens årsredovisning för AFU som kom ut för några veckor sedan.

Bestämde också att jag ska vara med i Vetenskap och Folkbildnings monter på Bokmässan på fredag den 29/9 klockan 13.30 då jag ska samtal med Karin Noomi Karlsson i monter D04:33. Det blir mitt femte framträdande under Bokmässan på de två dagar jag är där.

På jobbet skrev jag om orkaner och jordbävningar, Trump och en hel del annat. En vanlig dag med andra ord. Mat blev det också på Rosa Drömmar (som är lite långsamma med serveringen tyvärr) med Björn där vi båda åt grekiska färsbiffar från lunchmenyn.

Det var en liten annorlunda uppsättning kring desken i dag eftersom Erik var ledig för att gå och se Blåvitt spela (och förlora) mot Hammarby. Anna K hoppade in vilket var kul, det är inte ofta vi ses.

Det blev rätt mycket skrivet även i dag. Men det är ju också det som är grejen med att vara deskreporter.

Och så lyckades vi sälja Rickards gamla bil sm stått parkerad på vår uppfart sedan vi hade styrelsemöte i UFO-Sverige här hemma. Det var bra. Det blev pengar både till Rickard, mig (som betalat bärgningen) och en hundring till AFU.

209 total views, no views today