Dagsarkiv: 07 februari 2018

Vintern verkar stanna

Vitt ute även i dag och vintern har kommit för att stanna några dagar i alla fall. Skönt med lite snö även om kylan här i Stockholm inte är så kul. Rå och blåsig.

Gick upp och tog hand om tvätten, satte mig och började läsa på om nästa lördags Melloartister och pratade med Jennifer i Luleå om ett ufofall som hon ska undersöka. Slog också en signal till Carl-Anton om att åka ned till AFU nu på tisdag. Lagade lunch till mig och Markus, skrev några tusen tecken på nya bokprojektet och sedan var det dags att gå till bussen.

Väl framme vid busshållplatsen upptäckte jag att jag glömt mobilen, kontaktade Markus på paddan och fick skjuts av honom (med telefonen) till Vällingby. Snällt.

Slog en signal till Rickard Andersson i UFO-Sverige som fyller år i dag. Rickard är evenemangsansvarig och sköter bland annat bokningar och logistisk planering, inte minst i samband med de årliga fältundersökarkurserna. Nu har han skrivit till kursgården utanför Kisa om höstens kurs.

Försökte också nå min gamla arbetskamrat Andrea som tyvärr inte gick att få tag på, också hon fyller i dag. Det fick bli en hälsning på Facebook istället.

På jobbet blev det en bra kväll och ett kul telefonsamtal som Pontus tog. En dam, Monica, undrade varför månen kunde bli röd ibland. Så det samtalet fick jag ta sedan Pontus förklarat att han hade en expert som hette Clas intill sig. Det visade sig att damen visste vem jag var för hon började med att säga ”du som är ute i rymden och gillar ufo” innan vi kom in på den röda månen.

Jag förklarade att månen färgas röd på grund av att solen skiner genom jordens atmosfär och det var hon nöjd med. Sedan undrade hon över att det står i Bibeln att den yttersta tiden ska föregås av blodmånar och efter en stund insåg hon att röda månar alltid har förekommit, även på Jesu tid. Vi pratade om Nostradamus och jag berättade att hans profetior är rätt kass.

Innan vi slutade så ville Monica att jag skulle skriva om detta i DN så att unga som är oroade över att jorden kan gå under ska kunna lugnas. ”Gud bevare, dig”, avslutade hon.

Mat blev det på Lilla Asien med BJörn. Hoisinanka.

Skrev om Elon Musk och hans Falcon Heavy i dag igen. Raketen har fått lite högre fart än planerat och nu missar man Marsbanan och hamnar ute i asteroidbältet istället. Intresset från läsarna är stort.

Niklas skickade Rapport-Nytt som han nu redigerat klart. Ni kan se förstasidan här nedan. Mycket att läsa som vanligt. Och kul att den är så fin, det gör att man känner sig stolt som pappa och gammal redigerare! Läste intervjun med Håkan Ekstrand i tidningen, det var allt jag hann i dag. Mycket bra uttalanden av Håkan. En klok intervju.

Strax efter 01 åkte jag hem med en av mina favoritchaufförer och sedan var det bara att ta ned tvätten, plocka ur diskmaskinen, läsa posten, betala räkningar och prata en stund med Markus som höll på att gå och lägga sig.

Omslaget på nya Rapport-Nytt.

253 total views, 1 views today