Dagsarkiv: 03 april 2018

Vampyrskriverier

Tog mig upp vid 10 och satte mig vid datorn efter en kvick macka i köket. Målet var att skriva vidare på ett kapitel om vampyrer som jag hoppades kunna göra klart i dag. Så blev det inte men jag kom i alla fall en god bit på väg.

Det blev några intressanta timmar med ett gäng bra vampyrböcker vilket visade sig intressantare än jag hade trott. Begreppet vampyr har så många bottnar som jag tidigare inte kände till. Till skillnad från greve Dracula och Nosferatu på film (och i Bram Stokers berömda bok) så handlar det mer om gengångare som inte fått frid i sina gravar och som ger sig på människor.

Dagens lunch åt mig och Markus blev enkel och i form av färdigmat. Vi avnjöt ett avsnitt ”Simpson’s” samtidigt.

På jobbet fick jag i uppgift att skriva om den ryska militärövning som startar i södra Östersjön i morgon. Och där fick jag be om lite hjälp av UFO-Sveriges Tobias Lindgren som gjort kartan för det av de områden som ligger närmast Sverige i samband med sitt arbete på Luftfartsverket. Ringde och gjorde fem intervjuer också och sedan blev det en helt okej artikel.

Under kvällen blev det lite Trump, vilket knappast kan ha överraskat någon, och sedan en skjutning på Youtubes högkvarter utanför San Francisco.

Eftersom jag fört en debatt på Facebook med en person som tror att den påstådda ufokraschen i Kalahariöknen för nästan 30 år sedan verkligen ägt rum (folk lär sig aldrig) så plåtade jag av en artikel från UFO-Aktuellt från 1990 där Anders Liljegren summerade alla problemen med den historien. sedan lade jag ut de avplåtade sidorna i Facebooktråden.

Ingen reaktion. Ännu så länge.

Tog matpaus på Lilla Asien i min ensamhet. Hoisinanka blev det. Men det är så skönt att det är ljust ute när jag går och äter numera. Våren är nära.

Det blev en rätt intensiv kväll trots allt. Kanske lågintensiv, men ändå mycket att göra. Inte minst drar skjutningar i USA ganska mycket fokus.

När jag väl kom hem satte jag mig och jobbade med bokmanuset i någon halvtimme, fick ihop ytterligare tusen tecken om vampyrer och kände mig nöjd med det. Fortsätter i morgon. I säng vid 02.45.

 446 total views