Dagsarkiv: 28 april 2018

Trädklippning


I dag fick jag leva upp till mitt efternamn och likt en fågel ta plats högst upp i våra små träd. Anneli var inte sämre hon och tillsammans gjorde vi träden vårfina mellan klockan 11 och 13.30. Massor av pinnar och så en rensning bland buskarna för att få bort sådant som inte ska växa där. En del av det taggigt och eländigt.

Riktigt fint väder fick vi, soligt så att vi blev röda i ansiktena båda två. Vi fyllda fem sopsäckar med grenar som vi tar till tippen någon annan dag.

Sedan firade vi vårt fina arbete med lunch i form av rester.

Jag har fortsatt jobba med nya boken men också med mitt föredrag till riksstämman. Båda gick bra framåt. Skippade ett kapitel som jag plockade in bitar av i några andra och nu är 23 klara medan 4 återstår. 586.573 tecken klara i dessa 23 kapitel och 23.000 i de som inte är färdiga ännu. Som jämförelse kan jag säga att ”Koder, krypton och dolda budskap”, som var den senaste jag skrev, innehöll 649.379.

Framåt kvällen fixade Anneli lax i ugn och jag pressad potatis och så åt vi vår middag med var sitt glas vitt. Slog oss ned i soffan för att titta på ”Pirates of the Caribbean – Salazar’s revenge” som ingen av oss sett förut men som fanns med i lådorna från Semic som jag hämtade härom dagen. En stunds trevlig och oförarglig underhållning.

Det blev en timmas skrivande framåt sena kvällen också men satte punkt en stund efter midnatt. Då hade jag skrivit om tomtar och spöken.

Anneli i trädtagen.

Och så Anneli som tar tag i att ansa vårt lilla äppelträd.

 367 total views