Dagsarkiv: 15 maj 2018

Väskan hemma, bankprat och bokjobb


Vaknade och hittade ett sms från Arlanda att väskan nu var i Sverige och att den kommer att levereras i kväll. Hade kunnat få den snabbare om jag vaknat före 08, vilket jag inte gjorde, eftersom jag skulle svara på messet inkom 60 minuter, det gjorde jag alltså inte. Men nu ska den köras hit mellan 18.30 och 22.30 någon gång.

Efter att ha hängt tvätt och plockat upp disken så ringde Nordea. Och säga vad man vill om banker, man kan alltid lita på att de gör allt de kan för att blåsa en på pengar. Den 12 mars bestämde vi oss för att flytta vårt lån från Swedbank till Nordea efter att ha kommit överens om en ränta på 1,52 procent över tre år.

Efter flera veckor fick vi uppmaningen att skicka in en del uppgifter som vi fixade. Nu ringer en dam och vill avsluta det hela så att lånet äntligen kan flyttas, men, säger hon då vill hon att vi också ska flytta våra lönekonton till Nordea. Något vi aldrig hade diskuterat. Hon antyder också att detta var en förutsättning för räntenivån och att ”erbjudandet”, som vi såg som ett löfte, bara gällde en månad.

Jag sa till henne att vi inte ville flytta några lönekonton och att räntenivån var bestämd via ett muntligt avtal. Vi pratade länge och hon sa att hon måste kolla med det lokala kontoret (vilket verkar konstigt eftersom räntor knappast är lokala) och skulle återkomma så snart det gick under dagen. (Vilket hon gjorde, men hade inte lyckats få tag på det lokala kontoret…)

Man blir ju bara vansinnig på hur bankerna beter sig. Ett löfte blir plötsligt ett ”erbjudande” och inte värt något. Det ska bli intressant att se vad hon säger när hon ringer tillbaka igen.

I väntan på att bankdamen skulle ringa tillbaka jobbade jag vidare med bokskrivandet. Jag har jobbat på med det sista kapitlet men där kan jag inte sätta punkt förrän jag på fredag kan göra en sista intervju med en person som mött småfolk. Istället håller jag på och läser igenom alla kapitel och putsar, stryker och lägger till. Och så här kommer kapitlen att se ut:

Intro 1
De små under jorden
Älvor och alver 2
Vittror och vättar 3
Tomten 4
Troll 5
Lyktgubbar 6
Skrämmande möten
Jättar 7
Vampyrer 8
Häxor 9
Utomjordingar 10
På gränsen till vår verklighet 11
Slender man 12
I nattens mörker
Maran 13
Spöken utomhus 14
Spöken inomhus 15
Hemsökta hus 16
Spöken på bild 17
Djur som inte borde finnas
Drakar och hjulormar 18
Sasquatch och Bigfoot 19
Snömannen 20
ABC-djur 21
Vattnets väsen
Sjöodjur 22
Havsmonster 23
Sjöjungfrur 24
Besök från himlen
Jesus 25
Maria 26
Änglar 27
Efterskrift 28

Sammanlagt har jag skrivit 664.536 tecken. Min senaste bok ”Koder, krypton och dolda budskap”, innehöll 649.379 tecken och blev till slut 365 sidor tjock. Så med bilder blir väl denna något liknande. Hur boken är planerad att se ut kan ni se på bilden här nedan. Titeln är: ”Det okända – Övernaturliga möten och fenomen”.

Under dagen ringde jag upp två av dem jag intervjuat för länge sedan, 1979 faktiskt, för att höra hur det gått sedan. Jonas och Mary som bott i ett hus där båda har upplevt saker som går utanpå det vanliga. Och deras samtal kommer nu att föras in i boken.

Framåt kvällen blev det kalvstekar på grillen och sedan satt jag, Anneli och Markus på verandan och åt vid 20-tiden för att sedan gå in och se den spännande VM-matchen i hockey mellan Sverige och Ryssland där Sverige vände 0–1 till 3–1, starkt. Och kul att se att Tre Kronor vann så många närkamper.

Vid 2–1 kom Bring med min förlorade väska och det var välkommet! Ni kan se den här ovan. Bara att packa upp smutstvätten, kameran, objektiv och en massa sladdar och annat. Skönt att ha fått dem tillbaka.

Avslutade dagen med att tvätta och sortera in lite bilder som var kvar i kameran. Och dessutom skrev jag ihop en recension av novellsamlingen ”Bortom portalen” som jag läste på vägen ned till Lissabon men aldrig hade tid att skriva om. En bra bok som jag nu rekommenderar Bibliotekstjänsts läsare – alltså de svenska biblioteken – att köpa in.

Tidigt i säng, före midnatt.

Så här blir nya boken.

 382 total views,  1 views today