Dagsarkiv: 31 maj 2018

Fortsatt bildjobb


Bilden ovan tog jag i DN:s redaktionslokaler i kväll. När jag och Björn var på väg ut för att äta fick vi runda en stor spindel som sänkt sig ned i en tråd från taket. Och jag är ingen spindelälskare, det kan jag avslöja. Nå, den var i alla fall borta när vi kom tillbaka från maten på Rosa Drömmar som blev en succé.

För Rosa bjöd på ärtsoppa och pannkakor i dag och vi fick jätteportioner som var kvar från lunchen. Dubbla tallrikar med soppa och sedan fyra pannkakor på det. Mätta blev vi.

Annars började jag dagen med att gratulera Anders Liljegren som fyller år i dag. Anders är stöttepelaren som håller AFU igång och som gör mycket av det tunga arbetet på arkivet. Som tur är är Anders pensionär vilket gör att han kan ta mer av sin fritid än vi andra för att jobba med AFU.

AFU är verkligen något som ligger oss varmt om hjärtat och det går inte en dag utan att jag själv tänker på arkivets framtid och hur vi ska göra den så bra som möjligt.

Har också fortsatt jobba vidare med bilderna till boken och i morgon blir jag klar. Det är den deadline jag har fått av min redaktör.

Ute sken solen i vanlig ordning men jag fick bara njuta under resan till jobbet – som började med ett styrelsemöte med klubben. Men sedan blev det jobb denna sista dag på passet.

Kvällens bästa minne var besöket på Rosa Drömmar med Björn där vi fick dubbla tallrikar med ärtsoppa och en hög (stor) med pannkakor för lunchpriset 89 kronor. Vi rullade därifrån. Och på det en smörgås när vi gjorde vårt sista dagens på passet-fika vid midnatt. Erik hade fixat den.

Men nu är det några dagar ledigt. En ganska fullbokad sådan.

Hem åkte jag med Johan och vi hade som vanligt en hel del att prata om. När vi skildes åt gick jag ner i källaren och tog ned tvätten innan jag satsade en halvtimme på att jobba vidare med bilderna till nya boken. I säng vid 02.45.

 387 total views