Dagsarkiv: 06 juni 2018

Åter på skiftet

I dag var det dags att gå på skiftet igen för fem dagars DN-skrivande. Och eftersom jag är klar med boken och har hunnit med en massa annat som skulle bli klart nu i månadsskiftet så funkar det bra att börja arbeta igen.

I förmiddags försökte jag få undan lite papper som samlat sig på skrivbordet under bokskrivandet. Det blir tyvärr så när fokus ligger på ett ämne. Den högen tog jag tag i under någon timma – brev sattes in i sina pärmar, klipp i sina och övrigt hamnade där det skulle vara. Att hålla ordning på mina papper tar ett antal timmar varje vecka.

Jag ägnade också en stund åt att kontakta Facebook för att få UFO-Sveriges Facebooksida verifierad. Försökte först med en metod som skulle gå via mobilen men när den inte funkade (trots att Palo Alto ringde tillbaka i form av en automatisk röst) så skickade jag över ett dokument istället. Det skulle också gå bra.

Nu tar det några dagar innan vi får besked om allting har gått som det ska och därefter kan UFO-Sverige börja samla in pengar via Facebooksidan. Mend et är säkert annat som ska ordnas också innan vi kan göra det.

Sedan blev det lunch med Anneli och Markus innan jag av misstag packade ned Markus mobil och gick till bussen. När Markus upptäckte detta tog han bilen och vi strålade samman i Vällingby så att han fick tillbaka telefonen.

Alltid kul att vara tillbaka på jobbet och att skriva artiklar om det som händer i världen. Och det blev en jämn ström av händelser den här onsdagskvällen. Tog mig också en stund för att sätta mig in i vårt nya epostsystem – som är Gmail och som jag alltså kunde sedan tidigare. För nu har DN skippat Outlook och gått till Gmail. Det var ändå en del att fixa med som skulle plockas över från Outlook till Gmail, men nu är det gjort.

Kom faktiskt inte iväg förrän 19.30 för att äta. Lite väl sent. La Barca blev det och en finfin entrecôte med pommes. Riktigt bra var den!

Kvällen innehöll en del Trump, en ovanlig olycka i Skåne där en lastbil körde ner en 130.000-voltsledning med 17.500 utan ström som resultat, ljudfenomen som drabbar amerikanska diplomater i Kina (ni minns, samma sak hände i Havanna), bränder lite här och var i skog och mark och en del annat.

Fick in 300 kronor till AFU i dag, Det var på de serier som jag hade med mig till Serieslussen i går. Alltid något. Jag och AFU plus vår duktiga kontakt i England Isaac Koi fick också beröm på Facebook i dag då Isaac hade skrivit om oss och en läsare nappade och skrev ett mycket positivt inlägg.

Vid 01 bar det hem! I dag med vännen Johan och vi passade givetvis på att prata litteratur. Johan har precis läst ”Mötet i gläntan” och var mycket positivt överraskad över den. Men inte lika mycket av Gösta Carlssons historia som han tyckte avslöjade en person som hade ett mycket löst förhållande till sanningen.

När vi stod och pratade vid vändplanen innan jag skulle gå in kom en grävling fram och kikade på oss innan han susade iväg mot vårt hus till.

Väl hemma tog jag ner tvätten och stoppade in en ny i maskinen. Ute blev det allt ljusare och snart var all moln som bortblåsta. Det kommer att bli en fin svensk sommarnatt.

 390 total views