Dagsarkiv: 11 juni 2018

AFU-jobb, film och klippning


Bilden ovan har jag klippt ur en 17 minuter lång dokumentär som Nicole Gartz vid Luleå tekniska universitets filial i Piteå har gjort. Den bygger på intervjuer med mig, Channie West och Matz Bergström och handlar om ufo ur lite olika perspektiv. Nicole var här och intervjuade mig den 27 april och nu är det som skulle bli hennes examensarbete klart.

Jag tycker att hon lyckades göra en snygg och bra film och när hon ger sitt okej så kommer jag att länka till den här.

Vaknade tidigt av att min näsdoktors sekreterare ringde och sa att de skulle fixa mitt recept på rhinocort vilket jag pratat in ett meddelande om att jag behövde få förlängt i slutet av förra veckan. Men när jag senare på dagen kom till apoteket så hade den käre doktorn inte hunnit fixa det ännu.

I vilket fall var jag i Jakobsbergs centrum och snurrade för att klippa mig. Och kön var riktigt giftig. Jag blev sittande där över en timma och då hade min p-tid hunnit gå ut. Fick en av tjejerna som brukar klippa mig och bad henne lägga på ett extra kol vilket hon gjorde. Som tur var slapp jag böter. Ställde om p-skivan och kikade in på Myrorna, hittade en cd som jag tänker ha i bilen (massa bra rocklåtar) men inte mycket annat.

På vägen dit sprang jag på en gammal DN-kollega, Björn Persson, som bland annat var chef över vaktmästeriet en tid och vi stannade och pratade en stund.

För rätt många år sedan, 1996 närmare bestämt, brevväxlade jag med en man i Ängelholm och fick då låna hans fina klippsamling med ufoartiklar för att kopiera. De senaste veckorna har jag tänkt på mannen, som gick bort för flera år sedan, eftersom en pärm med artikelkopiorna har kommit fram under mitt arbete med nya boken. Artiklarna var från 1959 till 1991.

Det var bara ett problem och det var att jag för mitt liv inte kunde komma på vad dottern som jag hade haft kontakt med efter pappans död hette. Till slut fick jag tag på en kvinna med samma efternamn och hon kunde hjälpa mig. Så i förmiddags kunde jag så ringa upp dottern som i dag är 49 år.

Vi hade ett mycket trevligt samtal och hon försäkrade mig om att pappans pärmar och annat fanns i gott förvar på vinden och att jag skulle få allt den dag hon kunde plocka fram dem. Själv led hon av en sällsynt sjukdom som gjorde henne väldigt trött och det var skälet till att hon inte redan hade fixat detta. Och faktum var att så sent som i går var hon intervjuad i Expressen om sin sjukdom.

Det skulle visa sig finnas fler sammanträffanden. Kvinna kände också Anna på hotell Lilton som ju är en god vän till mig och många andra i UFO-Sverige. Hon var till och med hundvakt åt Annas svärföräldrar då och då.

Men hon berättade också en annan sak. Nämligen att det finns utomjordisk graffiti i Kullavägstunneln i Ängelholm. Här har Konstskolan i Munka-Ljungby och Erik Jäähalli illustrerat händelserna i gläntan 1946. Det hela visar alltså Gösta Carlssons påstådda möte där och ni kan se en del av verket här nedan. 2016 är det hela gjort och jag fick en samling bilder under kvällen då kvinnan tagit en promenad med sin hund. Måste ses vvid nästa Ängelholmsbesök.

Under dagen har jag också gjort en ordentlig insats för att ordna pappershögen på mitt skrivbord. Den har fått växa under mitt skrivande i vår. Nu är jag i alla fall på gång!

Pratade med Håkan E som jag hade hoppats skulle kunna åka med till Skåne till helgen men det gick inte eftersom han hade en läkartid på fredagen. Men som tur var kunde Carl-Anton ställa upp istället. Skönt att slippa åka ensam hela vägen.

När Anneli kom hem softade vi lite och sedan lagade vi fiskpinnar och potatismos. Åts på verandan. Till det drack vi en öl från Kvänum som var mycket god. Dessutom kunde vi smaka på de första två egenodlade jordgubbarna från i år!

Efter maten och disken fixade jag i ordning en pärm med mina protokoll och protokollsanteckningar som ska ned till AFU. Fyllde nästan en hel ny också men det finns ett par flikar kvar i den så den räcker hösten ut.

I säng efter 23 vilket är tidigt.

Gösta Carlsson och det landade tefatet som konst i Ängelholm.

Kvänumölen. God!

Första jordgubben i det egna landet.

Ragnhild var på Torsö i dag och besökte då min mormors och morfars grav.

 414 total views