Dagsarkiv: 18 juni 2018

Ont i ryggen och VM-vinst


I dag hade jag tänkt jobba med UFO-Aktuellt innan det var dags att gå till jobbet men jag fick istället satsa ett par timmar på att försöka få ordning på min rygg som inte mår bra.

Inte så kul. Satt i alla fall en liten stund vid datorn, hängde tvätt och åt min lunch innan jag gick till bussen för att jobba.

Dagens huvudnummer var givetvis Sveriges premiärmatch i VM som startade 14.00 vilket gjorde att jag tog mig till jobbet i god tid så att jag kunde titta på första halvlek innan jag började mitt arbete.

Jag hade tippat att Sverige skulle vinna med 1–0 mot Sydkorea och så blev det till sist efter en blek start. Och flera missar av våra anfallare. Lustigt nog blev det en back som fick avgöra matchen till Sveriges fördel och det på en straff efter videogranskning.

För mig var detta VM:s sämsta match hittills, kvalitetsmässigt. Två lag som inte spelade särskilt bra fotboll. Men kul att Sverige i alla fall visade att man har lite anfallsfotboll i fötterna igen efter en lång räcka matcher med inga mål gjorda.

Det lär behövas i de två återstående matcherna. Erik får stå som symbol för vår tro på det svenska landslaget på bilden ovan.

Förutom ont i ryggen var det en bra dag på jobbet. Fick dock äta ensam eftersom Björn var tvungen att gå tidigare för att hinna med sitt jobb. Det blev i alla fall bläckfisk på Lilla Asien och det är aldrig fel.

Sedan rullade det på med en skjutning av sex personer i Malmö som kvällens största nyhet.

Samlade också in 100 kronor till AFU från glada kamrater.

Åkte med en trevlig taxikille hem som jag åkt med förut. Och de flesta brukar minnas mig. Han konstaterade att han nästan kommit i bråk med ett par passagerare som pekat på Jupiter och tvärsäkert sagt att det var polstjärnan. När han försökte förklara blev de arga.

Inte helt ovanligt att folk tror att polstjärnan är väldigt stark och lätt att se när den i själva verket är en blygsam prick som få av dem skulle kunna peka ut.

Hemma åt jag en macka och hjälpte sedan en tidning med bilder av Hessdalenfenomen. I säng vid 03.

 417 total views