Dagsarkiv: 21 juni 2018

Fortsatt segt men bok- och ufojobb


Sov länge också i dag eftersom ryggen är som den är. Men värme och övningar plus massage av Anneli framåt kvällen har hjälpt upp det. Men jag skulle återigen ha hunnit med så mycket mer än vad det blev på grund av kroppen.

Jag hann i alla fall skriva klart det mesta av min artikel om Barney och Betty Hill och deras ombordtagning 1961. Det är en av de artiklar som vi kommer att publicera på ufo.se under den nya säsongen av Ufopodden i Sveriges Radio. Allt som allt blir det åtta nya avsnitt varav hälften hämtat inspiration ur mina böcker. Ett av de övriga är faktiskt inte ett ufofall medan de tre sista är utländska fall som kan bli intressant radiodrama.

För vi måste ha klart för oss att det handlar om dramatiseringar byggda på de verkliga rapporterna något som gör att UFO-Sverige har bestämt sig för att publicera de verkliga fallen på vår sajt så att den som lyssnar kan kolla vad som är verklighet och vad som är fiktion. Men jag kommer att återkomma till detta lite längre fram.

Efter att ha tittat på några VM-matcher, åkt med Anneli och Markus till Bolaget och lite senare veckohandlat på Coop Forum med Anneli så satte jag mig och jobbade vidare med såväl UFO-Aktuellt som ett annat avsnitt som ska gå parallellt med Ufopodden.

Fick också hela inlagan (det är allt innanför pärmarna) av min nya bok från min redaktör Andreas i dag. Den kastade jag mig över och gick under 90 minuter igenom för att kolla alla bildtexter och bildplaceringar. Skickade tillbaka ett mindre korr och kan konstatera att manuset nu tagit ytterligare ett steg mot färdig bok.

Det blir en saftig volym på 430 sidor, alltså 65 sidor tjockare än kodboken.

Efter att ha sett Argentina få stryk med 3–0 mot Kroatien packade jag min väska, Anneli var redan klar med sin. För i morgon kommer Markus och Niklas att ta över huset tillsammans med fem kamrater som ska fira midsommar här. Markus passade till och med på att klippa gräsmattan för att förbereda för lite boule. Jag och Anneli drar på bröllop i Småland.

Men innan kvällen var slut fick jag hjälpa en person i Vuollerim som stött på och blivit illa behandlad av sekten där med lite råd och dåd. Inte lätt att komma till den byn om man inte ställer upp på Verklighetens centers villkor. Särskilt som det inte rör sig om en vanlig sekt utan om ett nätverk med mycket skumma och knepiga idéer.

Många som kontaktar mig gör det efter att ha läst min blogg från den 18 september 2007 då jag mötte sektmedlemmarna öga mot öga i samhällets Folkets hus. Värd att läsa ännu i dag.

Sist, innan klockan hann bli 00.30, gjorde jag ett ryck och sorterade in bilder, filmer och annat från helgens Skåneresa. Har inte hunnit med det tidigare.

 438 total views