Dagsarkiv: 02 juli 2018

Böcker från Ingarö & poddtexter


Upp i ottan, 05.30 närmare bestämt, för att köra Markus till Saltsjöbaden där han skulle spela tävling. Strålande väder men lite svalt och senare när molnen kom sjönk temperaturen ytterligare. Det tog mindre än 40 minuter att köra dit så jag vände och åkte hem för att jobba vidare med Henry Svenssons papper i några timmar. Det går framåt men mycket återstår.

Framåt 13 var det bara att åka ut i samma riktning igen, den här gången till Ingarö där jag hade bestämt träff med min DN-kollega Erik Ohlsson, som ni kan se på bilden ovan, som ville ha hjälp att ta hand om sin mammas böcker. Vilket jag givetvis gärna gjorde.

Eriks mammas hus låg fint i skogen och det var riktigt fridfullt där och vi blev stående och pratade en stund innan jag körde hem med böckerna och gjorde en första grovsortering medan Brasilien och Mexiko gjorde upp på VM-planen.

Efter att ha sorterat bort trasigt och ointressant blev det rätt många kassar kvar och dessa står nu i källaren i väntan på att köras till Böckernas hus där de ska förvandlas till pengar för AFU.

Sedan blev det fotboll med Henry-papper för hela slanten. Medan Anneli fick åka och plocka upp Markus efter tävlingen fortsatte jag med båda dessa aktiviteter. Hittills har det blivit 19 pärmar och en låda med papper. När Markus och Anneli kom hem hade jag lagat kvällsmat som vi åt tillsammans innan vi alla tog plats för att se den dramatiska matchen mellan Belgien och Japan där Belgien vann på matchens sista spark. Inte utan att man som svensk känner igen sig.

Har också jobbat med en artikel på ufo.se där vi introducerar Ufopodden i P3 som i morgon startar sin andra säsong. Skrev en introtext och sedan lade Tobias ut min artikel om Barney och Betty Hill-fallet. Ni kan läsa mer om detta på ufo.se.

Så här ser sändningsdatumen för säsong 2 ut:

3 juli: Ombordtagningen av Betty och Barney Hill i USA 1961.
10 juli: Gösta ”Pollenkungen” Carlssons möte med okända varelser utanför Ängelholm 1946.
17 juli: En serie oberoende bilstoppsfall i Levelland i Texas 1957.
24 juli: En kvinna och familjens husdjur påverkas av ett okänt föremål som ser ut som ”ondskan själv” i Bispberg i Dalarna 1987.
31 juli: En 35-årig man i Seattle i USA dör av hjärtfel i ett fall som liknar ett slags förbannelse. Detta kommer inte UFO-Sverige att uppmärksamma i någon egen artikel eftersom ufokopplingen är minst sagt svag.
7 augusti: En hel familj i Vilhelmina kan under några nattliga timmar 1967 följa flera okända föremål som rör sig utanför deras hus.
14 augusti: En man i Valensole i Frankrike kan 1965 se ett föremål landa och varelser gå ur när dessa riktar ett föremål mot honom så att han förlamas.
21 augusti: Under många år har människor samlats längs en väg en bit från Martebo myr på Gotland för att se ljus vandra längs vägen.

Precis som förra året har SR hämtat en del inspiration från mina böcker och från AFU men det är viktigt att påpeka att Ufopodden är drama, alltså teater, och ingen dokumentär. Vill man veta verkligheten bakom avsnittens ufofall så är det ufo.se som gäller.

Innan kvällen tog slut jobbade jag lite med att förbereda höstens Englandsresa. Ska besöka flera intressanta personer också den här gången och hoppas på fina donationer till AFU.

I säng efter midnatt sedan jag skickat ut länken till hur UFO-Sverige kommer att följa Ufopodden och stå för faktaredovisningar på Facebook.

Markus framme vid golfbanan.

 356 total views