Dagsarkiv: 05 juli 2018

Boksortering och nattlysande moln


Högen som ligger framför teven på bilden längre ned är böcker med avancerad matematik och fysik från Karstens dödsbo. Böcker som nu kommer vårt arkiv till nytta då jag kan sälja dem till ett antikvariat. 320 böcker och häften är det.

Har alltså gått igenom allt som jag och Stefan, och sedan bara jag, hämtade under två dagar.
Och det var precis vad jag hann med plus lite mat innan jag drog till jobbet.

På bussen passade jag på att ringa Anders på AFU som var i Örebro och hälsade på Håkan B. De verkade ha det trevligt i solen. Ringde också min tidigare arbetskamrat Staffan i Uppsala som fyller 62 år i dag. Även han verkade ha det oförskämt bra fast av andra anledningar.

I dag var det sista passet med Karin Östman som nattchef eftersom hon ska börja jobba dag som nyhetschef. Tråkigt eftersom hon har varit duktig och trevlig att arbeta med. Jag minns inte längre hur många chefer som har kommit och gott på natten men många är det och nu får vi tillbaka en gammal bekanting i form av Pontus Roos istället. Vilket är ett bra byte trots allt.

Men tråkigt att mista Karin. Så är det.

Ganska mycket att skriva om under kvällen men mat blev det och sällskap fick jag då Monica Gullberg hängde på till Lilla Asien för var sin bläckfisk. Och utomhus satt vi! Det var bara andra gången i år.

Framåt kvällen tog jag mig lite tid och städade i mitt skåp. Ingen dum idé. Rätt mycket papper hamnade i återvinningen.

På vägen hem från jobbet såg jag nattlysande moln för andra gången i sommar men den här gången var det betydligt mer utbredda och högre upp på himlen än senast. Men trots det inte särskilt ljusstarka. Jag kunde i alla fall inte låta bli att plocka fram kameran när jag kom hem för att ta bilden här ovan.

Molnen befinner sig på cirka 85 kilometers höjd på gränsen till rymden. Snygga!

Sedan tog jag ner tvätt, diskade och fixade lite mejl. I säng före 03.

Boktravarna med matematik.

 447 total views