Dagsarkiv: 08 juli 2018

Gösta Carlsson snart i Ufopodden


På tisdag är det dags för nästa avsnitt av Sveriges Radios Ufopodden och den här gången har man dramatiserat Sveriges kanske mest kända ufofall – Gösta Carlssons observation utanför Ängelholm den 18 maj 1946. Så under några dagar har jag jobbat med att förbereda en artikel om fallet som ska publiceras på ufo.se samma dag som podden går.

Har också jobbat vidare med den engelska artikeln om Betty Hill och sett till att den har fått spridning till olika ufologer och till Bettys släkting Kathleen Marden som är mycket engagerad i ufofrågan och just nu befinner sig i Roswell för festivalen där. Kathleen och jag hade sedan ett par mejlutbyten i frågan.

Det blev sill med färskpotatis på verandan med Anneli i sommarvärmen innan dagen övergick i arbete. Och då kunde vi också konstatera att våra vinbär var på gång och redan nu gick att äta. Men vi tar hand om dem senare i veckan.

Hade en del messutbyte med Ole i Norge som tillsammans med två kamrater tar flyget över för att vara med på UFO-Sveriges fältundersökarkurs i höst. Norrmännen är inte dåliga, de dyker upp nästan varje år. Snyggt! Nu gäller det bara att se till så att de inte vinner tipspromenaden också. Det händer!

Men sedan blev det jobb.

Hade egentligen tänkt att ta en friskvårdstimme i dag men eftersom räddningsstyrkan i Thailand plötsligt började plocka ut pojkar från den översvämmade grottan så jag fick åka in i vanlig tid och börja lajva men också ta ansvar för huvudartikeln till papper och nät.

Det blev väldigt mycket fokus på pojkarna i grottan även om jag skrev fyra artiklar till i andra ämnen.

På familjefronten kan vi notera att Markus efter tre dagars spel kom fyra i klubbmästerskapen på Viksjö GK. Bra jobbat men lite nesligt att missa pallen.

Sist på kvällen bjöd jag på fika i form av glass. Det är ju tradition att vi fikar när vi gör sista dagen på skiftet och eftersom jag dessutom gör sista dagen innan semestern börjar så tyckte jag att glass skulle vara bra och att klockan 22 var en fin tid då många andra än vi på DN.se också var kvar.

Ni kan se oss alla här ovan: Cajsa Wikstrom, Peter Letmark, Frida Hansson, Adam Svensson, Mathias Jonsson, Björn Nordström, Petter Jerdén och Rickard Persson.

Då hade jag och Björn dessutom vandrat iväg några kvarter bort för att äta kvällsmat på ”finindiern”, Spice Corner, där jag som vanligt tog deras utmärkta Chicken Tikka Masala med vitlöksnan. Ute satt vi också!

Uppdaterade grottpojkarna in i det sista men exakt klockan 01 satte jag punkt och siktade på taxin hem. Nu ska det bli skönt med lite semester.

Hemma plockade jag med lite smått och gott, tog två centiliter whisky för att fira semesterns infallande, plockade lite med frimärkssamlingen och läste ikapp några DN som blivit liggande. I säng efter 02.30.

 687 total views