Dagsarkiv: 11 juli 2018

Bär- och Henrydag


Anneli var flitig redan från start i dag och putsade fönster och plockade vinbär med hjälp av Niklas. Och sedan hittade vi lite hallon i häcken som vi omgående stoppade i munnen. I vårt klarbärsträd fanns det tyvärr inte många bär kvar men Niklas gav sig på det med en kratta och lyckades få ned ett gäng välsmakande rödingar. Men de flesta hade som vanligt gått till fåglarna – trädet är helt enkelt för högt för oss utan vingar.

Sedan gjorde Anneli gelé av de röda vinbären och åkte och hämtade sin nya telefon, den som hon beställde i Uppsala i går. Skönt att få en lur som funkar bra, den gamla sjöng verkligen på sista versen.

I dag gick nya boken till tryckeriet! När den kommer ut på marknaden har det blivit den 3 september. Gott att den är på rull på riktigt nu.

Har också pratat en hel del med UFO-Sveriges evenemangsansvarige Rickard som jobbar hårt med att ta fram alternativ till den kursgård vi har just nu. Vi håller på att växa ur den och får ta en diskussion om hur vi ska gå vidare när det blir dags för styrelsemöte den 11 augusti.

Annars har jag ägnat större delen av dagen åt att sortera Henry Svenssons material. Men framåt midnatt blev det faktiskt klart. Henry började med att undersöka ufofall på allvar 1973 och ganska snart därpå också att hålla föredrag. Och många föredrag skulle det bli, minst 150 som jag har koll på.

Mycket papper att sortera och ordningen på dem var inget vidare från start då jag samlade upp dem runt om i Henrys tre våningar höra hus. Men nu kan ni se hur allt är samlat och ordnat i 23 pärmar och en låda och då finns det redan ett par pärmar och en låda med radiopapper på AFU. Bild här ovan.

Det sista blev insorterat när jag, Anneli, Niklas och Markus tittade på när England fick stryk i VM-semifinalen och sedan gick resten och lade sig. Jag satt uppe och fixade så att alla pärmar fick en app på ryggen och ordnade till det allra sista.

Vid 00.30 fick jag se att de nattlysande molnen blivit riktigt fina och gick ut med kameran i högsta hugg. Väldigt ståtligt över grannens hus! Ni kan se bilden här nedan.

Strax efter 01 kom Mikael tillbaka från sin utflykt till stan, vi tog ett par nattmackor och sedan var det sova vid 01.30.

Niklas och Anneli plockar vinbär.

Som sedan blev till gelé.

Ett av våra hallon.

Här jagar Niklas klarbär med en kratta.

Vackra nattlysande moln över grannens hus klockan 00.30 natten mot i morgon. Tagen på fri hand.

 408 total views