Dagsarkiv: 14 juli 2018

Jättevarmt och och jättejobb i källaren


Efter att ha kört Markus till Viksjö och ätit frukost på en solig veranda med Anneli och Ylva (som stannade över natten) så gav sig tjejerna iväg på en liten utflykt på egen hand. Jag stannade kvar i källaren för att försöka få ordning på några papper.

Och det blev början på en kedjereaktion utan dess like. För egentligen hade jag bara tänkt sätta in några klipp om Påskön i en pärm för att få bort lite papper från mitt arbetsrum men när jag upptäckte att det var svårt att komma åt just den pärmen började jag flytta på lite saker och snart var jag i full färd med att städa hela källaren.

Det är ju där nere jag har de flesta av mina böcker och med tiden har de hamnat på ett mindre lätthittat sätt. En del har hamnat liggande ovanpå i luftspalten över de stående böckerna i hyllan (vilket är rätt okej) men när det blivit trångt där så har de hamnat på andra håll.

Egentligen är det omöjligt att beskriva vad jag höll på med under åtta timmar. Men det slutade med att jag städade förrådet i garaget, bar ned en hel säng från förrådet till källaren och upp en stor kista med leksaker ut i förrådet. En hel del hamnade i återvinningen. Sängen, som är Niklas, blir nu en bra gästsäng istället för den sunkiga hopfällbara som vi haft tidigare.

Jag plockade ut alla golf- och innebandysaker och sorterade alla min böcker om vetenskap så att jag samtidigt kunde dammtorka bakom dem – inte gjort på länge. Fick också lite bättre ordning på mina Tolkienböcker och böcker om det tredje världskriget samt på de barnböcker som finns från min ungdom och från pojkarnas. Dessutom rensade jag ut en del som nu kan gå till försäljning, några dubbletter och någon som jag inte riktigt fattade varför jag hade sparat, samt tog ett stort tag i hyllan med folklore.

Allt detta, och mer där till, gjorde att jag glömde bort att det var bronsmatch i VM så där kom jag in efter 30 minuter då Belgien ledde med 1–0. Och vilken värme! Visserligen är termometern på bilden ovan i solen men i skuggan var det lätt 30. Satt framför teven och drack kallt och åt kex med murkelpaté innan jag åter gav mig ner och jobbade på.

När Anneli kom hem delade vi på en fryspizza på verandan och värmen höll i sig. Tvätten jag hade hängt på vindan torkade i ett nafs.

Körde fortsatte jag med folkoren som innehåller böcker om tomtar och troll, vättar och drakar och allt annat i varelseväg man kan tänka sig. Plockade också ordning på min von Däniken-samling som är rätt omfattande. I morgon fortsätter jag på den inslagna vägen!

Framåt kvällen pustade vi ut framför ”Mission: Impossible – Rogue Nation” från 2015 som Anneli hittade på Netflix. Full fart och kul underhållning om man bortser från en massa underligheter som vi tittare helst inte ska fråga om.

I säng före midnatt med en god bok.

Här har jag börjat sortera min böcker om folklore.

 456 total views