Dagsarkiv: 06 november 2018

Lång väntan på ufodokumenten


I dag kom ett litet brev från det amerikanska försvaret när det gäller min Foiaansökan om att få fram dokument från Pentagons hemliga ufoprogram. De bad om ursäkt för att jag fått vänta (ett halvår nu) och förklarade detta med den stora arbetsbördan.

Och den framgick av de siffror Defense Intelligence Agency skickade mig i dag. De har 1.167 ännu ej besvarade ansökningar och jag är nummer 1.010 på den. Suck.

På vägen till jobbet blev jag intervjuad av Aftonbladet om Oumuamua, det lätt mystiska objekt som passerade igenom vårt solsystem i slutet av förra året. Och i morgon bitti klockan 08.35 sitter jag i Aftonbladet TV och pratar om den.

Personligen tror jag att det är en ”vanlig” asteroid/komet på besök i vårt solsystem. Men den inbjuder verkligen till spekulation genom sitt ovanliga utseende och sitt sätt att röra sig. Därför går det givetvis inte att utesluta att det kan vara något mer exotiskt och det är det som två forskare vid Harvard nu vill se.

Forskarna menar att den lätta acceleration som Oumuamua uppvisade efter att ha rundat solen berodde på att man hade ett solsegel som tog sin extra kraft från solens partiklar. De flesta forskare håller inte med utan ser andra förklaringar som mera troliga. Som att Oumuamua liknar en komet till struktur och skickade ut gaser, efter att solen påverkat föremålets yta, och därmed fick den extra farten.

På jobbet blev fokus på det amerikanska mellanårsvalet där jag, Mia och Amanda lajvade oss fram genom kvällen. Massor att skriva trots att det inte kom särskilt många räknade distrikt innan jag slutade 01.00. Men vi höll bra fart i lajven.

Bra matsittning i dag då Rosa drömmar serverade mig och Björn raggmunk med fläsk. Till lunchpriser dessutom.

Sista dagen på skiftet i dag och dessutom val! Så det serverades chips på tangentbordet under kvällen.

 422 total views,  1 views today