Dagsarkiv: 09 november 2018

Sf-besök och handling på nyfixat Coop


Badminton med Stefan, besök på sf-antikvariatet igen och så veckohandling stod på schemat i dag. Och innan dess lite arbete vid datorn.

Men när jag väl kommit från huset så var det Komethallen som stod först i kön och dit anslöt Stefan (jag är alltid först) och sedan blev det en holmgång i vanlig ordning. Stefan hade bättre styrsel på sitt racket i dag än vad jag hade men vi hade i alla fall några riktigt bra bollar där jag vann några, så trots 10–15, 6–15 och 13–15 var det en rolig match. Efteråt lämnade jag in mitt racket för omlindning och det gjorde en annan Stefan (bakom disken) snabbt och elegant för 35 kronor.

Det regnade lätt när jag körde in till stan för ännu ett besök på Stockholms science fiction-antikvariat för att träffa Lars Jansson igen och för att lämna sex kassar böcker som han köpt av mig och som nu ger extra pengar till AFU-kassan. Det roligaste var att Lars berättade att många som kommit till antikvariatet de senaste dagarna hänvisade till min DN-blogg som de hade läst.

Jag önskar verkligen det här (och alla andra) antikvariat lycka till eftersom böcker i dag behöver all hjälp de kan få.

På vägen ringde en finsk ufointresserad vid namn Henrik från trakten av Vasa och ville prata lite. Han hade själv sett något som han ville förmedla och kände dessutom till flera andra som under 70-talet hade gjort observationer. UFO-Sverige har ju några få prenumeranter i dessa bygder där svenska talas av många.

På vägen hem stannade jag till på Coop Forum i Vällingby för att veckohandla. Eftersom butiken flyttat om väldigt mycket och bland annat placerat grönsakerna först (lite oväntat) så tog det lite längre tid än vanligt att fylla kassarna. Någon riktig lunch hade jag inte hunnit med, bara en french hot dog i korvkiosken utanför, så det passade bra med alla smakprov som bjöds i butiken den här fredagen. Det blev korv och ost, en mugg lättöl, och en del annat.

Anneli och jag var ensamma i kväll – pojkarna är ute på ”Cinderella” med kamrater – så vi lagade entrecôte med rotsaker i ugnen och drack var sitt glas vin/öl. Jag en Hobgoblin med halloweentema som smakade bra. Efteråt betade vi av tre delar av ”Vår tid är nu” innan det blev sängen.

Fick också ett positivt mejl från Denis Plunketts dödsbo om att AFU fick okej att skanna och publicera Flying Saucer News (BFSB) 1953–1956 och Flying Saucer News Bulletin 1957. Något som nu läggs in i arkivets stora skanningsprojekt av tidskrifter.

 428 total views,  1 views today