Dagsarkiv: 07 januari 2019

Hjälper Niklas


Upp vid åtta för att tillsammans med Niklas fixa lite mer i hans nya lägenhet. Bland annat att koppla in den nya lampan i stora rummet, vilket visade sig vara en intressant prövning för oss.

För där hängde de två sladdarna i taket och där stod vi med en sladd att koppla samman dem med. För att göra en lång historia kort så lyckades vi montera ihop de svårskruvade sladdarna ett antal gånger bara för att upptäcka att det var något som satt i fel ordning längs sladden på vägen till glödlampan.

Hann till och med få en stöt när en av sladdarna i taket lossnade från sin sockerbit.

Men till slut satt den där – och lyste! Då gick vi vidare på att montera bordsben och sängben. Så en del blev det gjort efter några timmars jobb.

På vägen hem plockade jag och Niklas upp lite thaimat åt oss och Markus på Myntans Wok i Åkermyntan som Markus sedan fick kasta i sig för att hinna ta bilen till skolan som börjar igen för honom i dag.

För mig var det lite bättre med tid men jag hann inte med det jag hade tänkt eftersom jobbet hos Niklas dragit ut en del på tiden. Stoppade i en tvättmaskin och fixade lite annat smått och gott innan också jag var tvungen att ge mig av.

Ny bokvän på bussen: Martin Rees ”On the future”. Spännande att se vad denne astronom har att säga om framtiden.

Annars var det jobb hela kvällen och ett besök på La Barca med Jonas Desai som jobbar extra åt oss. Vi var de enda gästerna när vi satte oss med var sin pizza. Öken.

Förutom Jonas var det Pontus, Erik och Mia vid DN.se-desken i dag.

Niklas testar nya sängen.

210 total views, no views today