Dagsarkiv: 13 januari 2019

Hemresa genom halkigt Sydsverige


Vi sov till 08.15 och åt frukost på Lilton innan det var dags att säga hej till alla och checka ut för den här gången. Grått och mulet med lite regn i starten men inte helt oväntat snö och lite spårigt i vänster körfält när vi kom upp på småländska höglandet och när vi stannade på Max i Jönköping kändes det lite lätt vintrigt igen. Fem plus hade sjunkit närmare nollan.

Det är ju rätt mycket traditioner och rutiner när det gäller Ängelholmsresan. Och en av dem är att stanna till på Max i Jönköping. Så där tog vi var sin burgare, jag, Anneli, Carl-Anton och Roger. Tankade bilen gjorde vi också och sedan var det bara att fortsätt mot norr.

Ju längre vi körde desto mer snö i luften och framåt Norrköping ordentligt halt. Och första olyckan. I backarna söder om Norrköping var det rena skridskoisen och polisen hade stängt ett körfält efter en singelolycka. Det där bilden ovan är tagen.

Men sedan blev det Nyköping där vi släppte av Roger innan jag och Anneli följde med på fika hos Carl-Anton och Brittmarie. Där fick jag också ett par kassar med tomma pärmar (som ska fyllas med papper som sedan ska till AFU), en del böcker och några seriealbum som Carl-Anton köpt åt mig på Öppen hand och som jag nu köper av honom.

På den vidare färden ringde vi Markus som satte igång och fixade köttfärssås som vi hade tänkt att äta med spaghetti (som vi köpte på Skälby livs) vid 18-tiden men ytterligare en olycka stängde vägen för oss när vi skulle vidare på Essingeleden in mot stan.

Vi valde att köra en annan alternativ väg som även den visade sig krypa fram innan vi kunde svänga av vid Globen och ta oss mot Kista – där nästa olycka ställde till det. Men där hade vi tur, den hade precis inträffat så vi hann vika av via Rinkeby och till slut ta oss hem på hala vägar.

Rätt skönt att komma fram och skönt också att se att övriga också kom hem som de skulle när rapporterna ramlade in via styrelsens gemensamma sms-tjänst. Mats hörde av sig när han kommit fram och senare på kvällen ringde Tora från Malmö, lite orolig över hur det gått för oss eftersom de visat trafikproblemen på teve.

Pratade också med Håkan E som tyvärr inte kunnat vara med den här gången.

Det var alltså inget fel att landa här hemma efter 1.200 kilometer över helgen. Efter maten tittade jag på handbollen där Sverige krossade Argentina med 31-16 i en kul match – med svenska ögon. Efter matchen plockade jag in en del av de nya frimärken jag fick från Ole i Oslo härom dagen och det var massor som jag inte hade!

Har också fortsatt mejla med Dave Marler som driver ett mindre ufoarkiv i USA och skött lite kontakter på Messenger med ”the usual suspects”, alltså vänner som jag ofta hör av. Och så läste jag ett brev från min vän Margaret Fry, gammal ufolog i norra Wales, som var hjärtslitande att ta del av. Margaret, som jag träffat flera gånger, skrev att hon mist sin yngste son i cancer på nyårsdagen. Så bottenlöst för henne. Jag ska skriva tillbaka i morgon.

Sist på kvällen, medan jag höll på med mina frimärken, fick jag ett mejl från UFO-Sveriges medlemsansvarige Carl-Anton Mattsson som redan hunnit kolla en sak som han fick i uppgift på mötet i lördags. Nämligen var vi har mest medlemmar i Götalandsregionen. Och här är svaret:

Göteborg med omnejd, 27

Norrköping med omnejd, 11

Malmö med omnejd, 11

Jönköping med omnejd, 11

Så kanske är det där någonstans vi hamnar när vi håller höstens medlemsträff.

Nu har vi avrustat granen.

268 total views, 2 views today