Dagsarkiv: 24 januari 2019

Mysteriejakten växer fram och intervju


I dag har jag, Emma Arpstrand och Elin Lindwall jobbat med DN.se:s kommande webbteveserie ”Mysteriejakten” som kommer att ta upp en rad spännande ämnen, inte minst ufo. Så vi har suttit hemma hos mig på var sin sida av skrivborden och pratat, skrivit och tittat på bilder och filmer som kan tänkas behövas i serien.

Markus stöttade med att åka och köpa lunch till oss på Skälby pizzeria och sedan fortsatte vi några timmar till. Ett av ämnen är inte helt oväntat ufo och det var också det som de flesta av våra tittare som sett vår ”teaser” på Facebook röstat fram. Det ser till och med ut bli två avsnitt. Ni kan se oss här ovan.

Intresset för ufo är stort vilket inte minst märktes när det blev fullt till sista plats (och drygt det) under mitt föredrag på Regionmuseet i Kristianstad i tisdags. I dag fick jag ett bevis på att det jag pratade om fungerade när den ansvariga på museet mejlade mig: ”Tack själv för en fantastisk dag! Det var mycket givande och jag/vi uppskattar verkligen att ha fått en mer nyanserad bild av det som slarvigt/okunnigt bara benämns ufo. Det skulle vara väldigt intressant att få besöka ert arkiv en dag.”

Bättre betyg än så kan jag inte önska mig. För det finns massor av fördomar när det gäller ufofrågan och kan jag hjälpa till att få bort dem så är det värt all möda i världen.

När Emma och Elin lämnade mig (och Markus körde dem till pendeln) var det dags för en Skypeintervju med Kvällspostens Caroline Larsson. Skälet till att hon ringde var utställningen i Kristianstad men samtalet blev till stora delar ett vanligt ufosamtal. Vi pratade i drygt tio minuter men det kommer att klippas ned.

Efteråt mejlade jag mina bilder och filmer från utställningen till henne så att de kan använda att klippa under samtalet.

Sedan kom en annan del av vardagen då jag och Markus tog bilen för att veckohandla. Och utanför Coop Forum i Vällingby såg vi några fina kondensstrimmor som jag, som alltid när det är fina kstrimmor, inte kunde låta bli att plåta.

Till maten passade jag på att testa en tefatsöl (se nedan) som jag fått av Anders Brundin på Regionsmuseet. En helt vanlig ljus pilsner, det ska erkännas. Men nu hamnar tomburken på AFU. Vi samlar ju på sådant också.

Framåt kvällen blev det dags för Antikrundan, får man inte missa! Då bänkade jag och Anneli oss framför teven. Bra underhållning.

När Anneli gått och lagt sig satt jag upp och satte in lite urklipp och fixade lite annat som blivit liggande. Betalade räkningar och tog en macka. Men 00.30 var det dags att börja tänka på refrängen.

Intervjuades av Caroline Larsson på Kvällsposten i dag.

I dag provade jag en riktig tefatsöl som jag fick av Anders Brundin på Regionsmuseet i Kristianstad när jag var där i tisdags.

Häftiga kstrimmor över Vällingby i dag. En solbelyst och två i skugga.

546 total views, no views today