Dagsarkiv: 06 februari 2019

Hälsenan av på Anneli och intervju med Gunno


Stackars Anneli har haft problem med foten sedan hon sprang efter bussen och halkade i går vid 16-tiden och i dag ringde hon vårdcentralen och framåt förmiddagen körde jag henne till Järva där hon efter tre timmars köande fick beskedet att hälsenan var tvärt av.

Då hade jag hunnit åka till Täby för att träffa Gunno Gunnvall som jag skulle intervjua för den kommande DN-serien ”Mysteriejakten”. Gunno har jag känt länge och under hans tid på Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, Must hade vi ofta kontakt när det gällde uforappoerter där han hjälpte mig och UFO-Sverige att kolla radarbilder.

Gunno tog också vid ett tillfälle med mig till ett hemligt bergrum söder om Söderköping där vi tillbringade en halv dag och jag fick möjlighet att intervjua folk och se hur det rent praktiskt gick till när svensk militära kollade alla flygplan som passerade in i Sverige.

Nu pratade vi ufo medan Daniel från DN filmade och när inslaget var klart stannade jag kvar och pratade en stund till medan Daniel åkte till jobbet.

Jag anslöt framåt 14 efter en hel special på grillen utanför DN och sedan satte jag mig med Emma och gick igenom manuset inför morgondagens filmning. Då ska vi spela in fem avsnitt på en dag vilket blir en prövning. Nu kortade vi lite i texterna och diskuterade igenom manuset för samtliga avsnitt.

På vägen hem stannade jag till på Toyota för att byta batteri i nyckeln (kostade 30 kronor) och sedan hem för att packa om, breda ett par mackor och ta med en flaska juice till Anneli som nu befann sig på Danderyds sjukhus dit jag också tog mig.

Nu hade Anneli fått i sig en macka så jag satte mig intill henne och väntade på att doktorn skulle komma. Två timmar senare hade hon fått en lång lista med viktiga saker att tänka på och en stor utförsåkningsliknande sko på högerfoten som ska sitta där i mellan 8 och 10 veckor. Då ska hälsenan ha vuxit ihop igen.

Den här skadan förändrar rätt mycket visade det sig och när vi kom hem och gick igenom hennes almanacka så insåg Anneli att en hel del aktiviteter kommer att bli svåra att utföra.

Under dagen har jag haft en del kontakt med TTSA i USA och hittat ett antal gemensamma aktiviteter som ska gynna AFU. Något jag är väldigt glad över. Jag fick också okej att tanka ned de tre filmer tagna av amerikanska piloter som TTSA tidigare publicerat på sin sajt och tillstånd att visa dem.

När jag kom hem låg också ett brev från Lionel Beer i London och väntade på mig. Där berättade Lionel om en kund (han säljer ju ufoböcker) som nyligen gått bort och lämnade en släktings namn och telefonnummer. Så efter att vi ätit kyckling ringde jag upp mannen, som bor i Carlisle (långt från London!) och pratade en stund. Då visade det sig att hans farbror, som var den som gått bort, inte bara haft böcker utan också klipp och en hel del annat så nu lovade han att skicka bilder och att spara allt till dess att jag kommer över nästa gång.

Anneli gick i lade sig tidigt efter en jobbig dag medan jag satt kvar i ett par timmar och läste på inför morgondagens fem filminspelningar. Mycket att hålla i huvudet i rätt olika ämnen. Markus hoppade också i säng vid midnatt när jag släckte lampan i hallen.

Jag och Gunno Gunnvall.

Anneli fick en sko som nu ska sitta på i 8 till 10 veckor.

552 total views, no views today