Dagsarkiv: 06 mars 2019

Platta jorden i PP3


Hade tandläkartid 11.30 och eftersom jag vill lämna in en kassa med serier till Serieslussen också plus att vara säker på att hitta en parkeringsplats så åkte jag strax efter 10. Så det blev inte mycket gjort nu på morgonen.

Nu ordnade det sig med p-plats men Erkki hade så fullt upp att han bara släppte in mig, sa hej och perkele, tog emot min kasse och sedan släppte ut mig i kylan igen för att låsa om oss.

Den snabba visiten gjorde att jag hann läsa på lite inför eftermiddagens radiodeltagande innan det var dags att fixa en flisa som gått ur en lagning hos tandläkare Peter Ö. Skönt att få den saken gjort, har gått med den i månader utan att riktigt haft tid att göra något åt den.

Nästa anhalt var Stockholms science fiction-antikvariat där Lars stod bakom disken. Jag parkerade lite halvilla utanför dörren och höll ett öga på bilen medan jag pratade med honom och plockade upp en kasse med böcker som jag fått undanlagda. Flera trevliga Arthur C Clarke-utgåvor som jag inte hade tidigare.

När så ett gäng lapplisor dök upp sa jag hej och körde till Radiohuset för att hinna ta en macka plus Pucko på Skafferiet innan det var dags för sändning med PP3 strax efter klockan 14. När jag satt där och väntade blev jag bjuden på ett glas cider av några som firade ett pris utanför studio 55. Katten vet vad det var men cidern var god.

Klockan 14 kom en ur PP3-gänget ut och hämtade mig och i studion väntade Adrian Boberg, Sara Kinberg och Victor Linnér. Ett kul gäng som det är ett rent nöje att under 45 minuter få vara en del av. Vi pratade på om hur man kan bevisa för en platta jorden-troende att jorden faktiskt är en glob och jag gav några goda råd. Vill ni lyssna på programmet så hittar ni det här.

När min lilla insats var klar tackade jag för mig och drog till DN för att prata med om kvällens Mellofinal med Harald på Kultur, låna ett objektiv av Foto och prata med Elin som jobbar på med grafiken till ”Mysteriejakten”. Tre avsnitt ska vara klara innan vi börjar sända.

Hann också gå runt och störa mina arbetskamrater en stund när jag ändå var där.

Det har ju inte blivit så mycket mat i dag så jag högg en kokt med bröd på Nyhetsgrillen men sedan var det raka vägen hem.

I kväll har jag jobbat på med Melloförberedelserna och helt lagt bokskrivandet åt sidan i dag. Kikade en stund på ”Auktionssommar” eftersom två Mariestadskillar var med i finalen – och vann den! Den gick ju i går men då var vi på konsert så det fick bli Play.

Sista halvtimmen efter 00.30 städade jag lite på datorskrivbordet och en sticka. Arkiverade en massa saker så att jag kan hitta dem längre fram.

Lars på sf-antikvariatet.

En uppblåsbar jordglob hängde av en helt annan anledning utanför studion där jag skulle parata platta jorden.

 402 total views,  3 views today