Dagsarkiv: 20 mars 2019

Lite handarbete och mycket skrivarbete


Upp i hyfsad tid och började jobba med boken medan Anneli satt mitt emot och jobbade med jobbet. Medan hon deltog i en telefonkonferens så knattrade jag på och framåt eftermiddagen hade jag kommit upp i 36 klara kapitel och två påbörjade. 16 kapitel kvar med andra ord.

Vi satt också i soffan en stund och utförde var sitt handarbete. Anneli med sin stickning och jag märkandes upp 50 plastkassar med klisterlappar som nu är numrerade från 1 till 50. Där ska jag sedan stoppa i allt som ska fotograferas till varje kapitel i boken. Ni kan se oss här ovan.

Det är enda sättet att hålla ordning på sakerna eftersom det rör sig om allt från dokument till böcker och prylar. Jag lär få ställa det hela i källaren medan jag fyller på, annars blir det i vägen för det mesta här en trappa upp.

Fick ett samtal från en man inom Sällskapet för parapsykologisk forskning som undrade om jag kunde hjälpa honom att få en artikel placerad på Kultur i DN. Alltså att någon där skulle läsa den och kanske skriva om den. Det hela verkade intressant så jag lovade att ta den vidare. Sedan får vi se vad Kultur säger.

Rätt mycket av dagen i övrigt gick åt till att jobba med boken. Framåt 01 stängde jag butiken efter att ha kört i princip hela kvällen också med uppehåll för middag som vi beställde på thairestaurangen på Åkermyntan, Myntans Wok & Sushi. Markus tog bilen dit och plockade upp våra Pad Thai som vi åt framför Luleå-Linköping där Luleå lyckades vinna och nu blir det en femte match i Luleå i morgon.

Kul också att två av våra vänner i Luleå har fått sin dotter (som givetvis spelar i Luleå) uttagen till landslaget. Anneli ska ju åka och titta på några matcher i Helsingfors och det här gjorde ju den resan ännu roligare.

Under kvällen visslade Gunnar på mig och när jag gick ut berättade han att månen haft fem färgade ringar runt sig men nu var de flesta borta. Jag hann se två innan också de försvann med molnen som drev bort. Det var helt enkelt ett regnbågsfenomen i molnen som enligt Gunnar varit fantastiskt vackert. Himla synd att jag missade det.

Har också försökt att städa bort lite papper och att svara på ett par brev. Men där ligger jag efter – på båda fronterna.

Den enda usla bild som jag kunde ta av halon när allt i princip var över. Plus en liten linsreflex.

 392 total views