Dagsarkiv: 05 april 2019

Översättning till engelska


I dag har börjat översätta AFU-boken till engelska. Den svenska delen är rödmarkerad och klar som syns på bilden ovan. Och så har jag pratat med Anders på arkivet om att komma dit på tisdag och med Stefan i Mariestad om att komma dit någon gång under vecka 16 för att få alla de föremål som ska vara med i boken fotograferade. Så nu rullar dessa båda bollar.

Slog en signal till min tidigare arbetskamrat Tom Mårgård också. Han fyllde jämnt i går men firade på krogen så att han inte hörde min signal. I dag gick det bättre och det var roligt att prata med honom en stund, det var ett bra tag sedan.

Vi båda satt mitt emot varandra på Mariestads-Tidningen under många år. Tom som ettaredaktör och med ansvar för löpet och jag med alla andra sidor förutom Sporten. Så han gjorde en sida och jag tolv. På den tiden bolmade Tom pipa och vårt lilla minirum fylldes snabbt av rök vilket i dag hade gjort att närmaste skyddsombud (jag numera) hade stängt arbetsplatsen.

Detta tillsammans med en bullrande och illaluktande fax, ett ständigt spring från andra journalister in till oss och en väldigt tajt deadline eftersom tidningen skulle vara klar 21.15 för att sidorna med bil köras till Karlstad för tryckning, det gjorde att jag lärde mig hur det är att jobba under press och tidsnöd. Något jag har haft nytta av hela mitt yrkesliv.

Tom var, och är, en god kamrat.

Efter lunch fortsatte jag att jobba med boken. Fullt fokus där. Men det dyker ju alltid upp en del annat som måste tas tag i, mest i form av mejl men också telefonsamtal. Inget stort som tur var utan jag kunde övergå till att skriva på mitt föredrag som jag ska hålla i Göteborg på söndag också. Ni hittar lite mer om uppgifter om föredraget här.

Framåt kvällen blev jag intervjuad av en arbetskamrat inför tisdagen premiär för ”Mysteriejakten med Clas och Emma” som sedan kommer att gå i sex avsnitt varannan tisdag. Det blir tre delar om ufo, ett om jordens undergång, ett om mystiska försvinnanden och ett om månkonspirationen.

I dag skrev jag också till Kammarrätten och överklagade Försvarsmaktens beslut att inte lämna ut några som helst uppgifter om vilka observationer av oidentifierade flygande föremål som försvaret gjort eller behandlat under åren 2000 till 2018.

Till kvällen åt vi fläskytterfilé av högsta klass. Den tillhör väl inte de allra bästa köttbitarna i vanliga fall men denna var suverän, något som vi var överens om alla tre. God sås och rotsaker från ugnen fullbordade det hela. Öl för mig, var sitt glas vin för Anneli och Markus.

När vi tittat på ”Mästarnas mästare” gick Anneli och lade sig för att läsa medan jag jobbade på med mitt föredrag. En hel del nytt som ska in. Jag har ett gammalt om liv i rymden men det byter jag ut mer än hälften av nu. Framåt 01 var jag klar men då hade jag också betat av lite mejl. Bland annat en förfrågan om en intervju från Stockholms universitet i en jobbrelaterad fråga.

 670 total views,  2 views today