Dagsarkiv: 13 april 2019

Datorn hemma igen


Jobbade på med ett par kapitel till den engelska versionen av min AFU-bok på förmiddagen. Markus låg och sov och Anneli var på väg till Finland och hockey-VM. Fick en del gjort innan det var dags att fixa lunch och ta bilen till Lan Master med Markus som extraförare.

För i dag var min trilskande dator klar att hämta, nu fixad så att den ska vara så snabb som Elgiganten en gång lovade. Men dessutom bad jag teknikerna att byta ut hårddisken mot en betydligt snabbare. Jag vill ju att datorn ska räcka länge och ge den – och mig – en bra start på vår gemensamma framtid.

Markus körde mig till jobbet och tog sedan bilen och datorn hem.

Också i dag ramlade det in ett antal grattis via Facebook och annat. Tror det blev femtio eftersläntrare till slut. Överkomligt antal att tacka i alla fall.

Det blev ett kärt återseende framåt kvällen då jag och Björn plus Anders fick sällskap av Erik Nilson som jobbade med oss för bara några månader sedan och nu jobbar på Expressen. Ni kan se oss på Rosa Drömmar på bilden här ovan. Själv satsade jag på en plankstek som var precis så röd som jag ville ha den. Björn, som fick en likadan, var inte nöjd utan kocken fick bränna på hans ytterligare en stund.

Jag tycker att kött ska vara rött. Välstekt är nog det jag tycker sämst om.

Pratade en stund med svärmor Raili i dag också. Hon har det lite jobbigt med yrsel och det ska bli bra att träffa henne på måndag kväll när jag och Marus åker till Mariestad för att jag ska plåta AFU-prylar till boken. Nå, inte jag själv egentligen. Bilderna ska tas av Stefan Svensson som har fotofirma där. En garanti för att det blir bra.

Dagens stora nyhet var en olycka utanför Rimbo där en folkraceförare körde in i publiken och skadade tre personer allvarligt. Jag fick snabbt tag på ett ögonvittne som dessutom var banansvarig som kunde berätta hur det gått till och eftersom få andra lyckades med detta blev jag citerad av TT och andra. Roligt att Erik berättade att de haft fyra reportrar som jagade på samma sak på Expressen men att jag hann före dem. Sådant gillar jag!

Under kvällen passade jag också på att engagera mig i ”Mysteriejakten”Facebooksida för att svara på frågor och skriva kommentarer. Mest vettiga och intressanta inlägg men också ett från en månlandningsskeptiker. Man blir lite trött på dem.

Det var mycket att göra hela vägen från start 14.30 och i mål 01.00.

 390 total views,  1 views today