Dagsarkiv: 08 maj 2019

Säkerhetsutbildning


På morgonen jobbade jag på med lite Eurovisonsförberedelser och pratade länge med en känd svensk låtskrivare som tvekade att åka till Tel Aviv eftersom han kände sig oroad över läget där. Men efter att ha pratat en stund blev han sugen och kanske skulle han ändra sig, sa han. Vi får väl se om vi ses i Israel i nästa vecka.

På tal om läget i Israel med hundratals missiler skjutna från palestinskt håll med Israel som mål så fick jag under eftermiddagen en tre timmar lång säkerhetsinformation på 2Secure som DN stod för. En bra genomgång där allt som kunde tänkas inträffa gicks igenom. Vi kommer att vara ett dussin svenska journalister på plats I tel Aviv men i dag var det bara jag och en kollega från Aftonbladet som hade genomgång. Alla övriga har redan haft sina.

Lite speciellt att lära sig om hur man skyddar sig vid en terrorattack eller vad man ska göra om det skjuts missiler mot Tel Aviv. Men mycket smått också.

Bilden ovan har inte med utbildningen att göra (trots att det kan verka så) utan är ur Illustrerade Klassikers ”Världarnas krig” som låg på mitt bord som en gåva från vännen Måns på tidningen när jag kom i dag. Man tackar!

på jobbet hände det väldigt lite vilket var bra, då fick jag tid att skriva lite som jag ska publicera i samband med Eurovision, eller snarare som ska ut i tisdagstidningen och som jag tänker lämna innan jag åker. Har också varit i kontakt med israelisk tv för att få hjälp med en intervju jag vll göra och för att få tillgång till att fotografera på plats i arenan.

Under dagen lade producenterna bakom podden ”Magiskt tänkande” ut intervjun som de gjorde med mig när vi sågs i Göteborg i samband med mitt föredrag där för några veckor sedan. Ni kan lyssna på den här. Tyvärr hade de problem med min mikrofon vilket gör att jag bara hörs genom deras mikrofon och därför åter lite avlägsen.

Fick ett samtal från en UFO-Sverigemedlem som ville ha ett inbetalningskort för att kunna betala in avgiften för 2019. Det är mycket man får hjälpa till med i en liten förening. Hann också prata med Anders på AFU om lite framtida projekt, bland annat om att låta skanna spökflygarmaterialet från 1930-talet och som finns på Krigsarkivet. Men också lite om hur vi tänker kring nya lokaler, något som alltid är en aktuell fråga.

Mat blev det, i dag tillsammans med Staffan Kihlström som anslöt på La Barca. Alltid trevligt att sitta ned med Staffan en stund även om det blir kort.

Har också plockat undan mycket av det material som jag tog med till Mariestad och som Stefan plåtade av för boken. Allt står i kassar nere i vår källarvåning men nu har jag plockat ut det som är mitt och det som ska tillbaka till AFU. Skönt att få lite ordning på detta.

Framåt sena eftermiddagen fick jag mejl från Bob i London med de sista genomgångna kapitlen till den engelskspråkiga versionen av AFU-boken. Hemma tog jag ned tvätten och bredde två mackor.

 421 total views