Dagsarkiv: 12 maj 2019

Packning och Alien på Capitol


Har ägnat ett antal timmar åt intervjuer och andra förberedelser inför Tel Aviv också i dag. Bland annat pratat med ytterligare svenskar som är engagerade i Eurovision på olika sätt och fått lite hjälp med att boka intervjuer med folk på plats när jag väl kommer dit.

Framåt sena förmiddagen kom Niklas för att få lite hjälp inför sin resa. Inte lika lång som min men även den en hel vecka från måndag till söndag. Han ska till Karlsborg för att gå en utbildning för journalister som ska arbeta i konfliktområden och det är på Fallskärmsjägarskolan som den kommer att äga rum. Han kommer utan tvekan att ha nytta av sin tid i scouterna då det blir en del tältande i skogen.

Vi ägnade en god stund åt att leta efter hans kängor som vi visste fanns någonstans i huset och när vi väl hittade dem så stod de i en papperspåse på en hylla i källaren som minst tre av oss hade gått igenom var sin gång.

Det har varit riktigt fint väder i dag men inte särskilt varmt. Ändå passade Anneli på att sitta i solen en stund. Men det ska bli bättre i veckan och i Tel Aviv pekar det mot över 30 grader när jag kommer dit i morgon.

Jag och Anneli var över till Vanja och grattade henne eftersom hon fyllt 60 härom dagen. Då passade vi också på att be Gunnar att slipa Niklas kniv som var i behov av just den saken inför övningsveckan. Gunnar har alltid rätt verktyg och kniven blev hur bra som helst. Ni kan se den nyslipade kniven på bilden här nedan.

Men det blev inte enbart jobb i dag, en dag som jag fått ledigt från vanliga kvällsjobbet eftersom jag ska resa i morgon. Efter att ha kört hem Niklas tog jag och Anneli bilen vidare till Shanti på Rörstrandsgatan 23 där Ylva snart slöt upp för en middag innan vi skulle gå och se ”Alien” på Capitol.

Capitol är en riktig vintage-biograf där de visar äldre filmer och dessutom serverar öl och vin som man kan ta med sig in och ställa på ett litet bord vid sin stol. Fåtöljerna är stora och rymliga och det är över huvud taget gott om plats i biografen.

Filmen var värd att se igen, det var så pass längesedan att vi alla hade glömt mycket. Anneli blev precis lika rädd den här gången som när vi såg den 1981 och hon höll om mig så att en nål hon hade på sig trycktes in i armen på mig. Den här gången klarade jag mig från blodvite men Anneli skrek så att hela salongen hoppade till vid två tillfällen.

Mycket nöjda återvände vi hemåt, släppte av Ylva hos sig, och sedan var det bara att börja packa för min del. När jag rusade omkring för att fylla resväskan hittade jag en stor och trött geting på golvet i köket. Ett slags sommartecken antar jag. Jag gjorde processen kort med den.

01.30 var jag klar med allt och kunde törna in.

Niklas med sin nyvässade kniv och Markus i soffan.

Trevlig biograf.

 371 total views