Dagsarkiv: 23 maj 2019

Möte med Crazy Pictures och AFU


I dag åkte jag och Carl-Anton Mattsson till Norrköping och AFU för att jag skulle lämna tillbaka alla de saker som jag lånat med mig till Mariestad för att fotografera av till min bok om arkivet.

Med ner hade jag också en del böcker från Håkan Ekstrand och lite annat.

Vi lastade ur sakerna i två olika lokaler och satte oss ned och pratade en stund innan jag, Anders Liljegren och Carl-Anton tog bilen till Hageby för att äta på Sisi som har en bra buffet och dessutom glass till efterrätt.

Det andra målet för dagen var ett inbokat möte med Victor Danell och Olle Tholén på Crazy Pictures som har sina lokaler i ett industriområde strax utanför centrum. Tillsammans med Anders och Carl-Anton gick vi igenom den kommande crowd fundingen där Crazy Pictures har en hel del erfarenhet eftersom de använd eden metoden för att få in pengar till sin första långfilm ”Den blomstertid nu kommer”.

Jag började med att visa min bok ”Verklighetens Arkiv X” som jag körde upp på projektorn plus den plan som jag hittills jobbat fram när det gäller själva kampanjen. Victor och Olle hade flera mycket bra synpunkter på den som jag tog med mig därifrån. Vi pratade också igenom den korta film som det här filmgänget har lovat att ställa upp och göra åt oss – oerhört värdefullt!

Efter det att vi var klara ville filmarna prata med oss om det projekt de arbetar med nu, Projekt X. Vi tyckte alla att det lät mycket intressant och jag hoppas att det bli verklighet. Ska bli spännande att se hur en sådan film kan tas emot.

Ni kan se oss alla på bilden här ovan.

Sedan bar det hem via AFU för lite mera prat. Jag fick också med mig en del lådor med dubbletter som AFU inte ska sälja utan som jag får ta hand om och kränga hos science fiction-antikvariatet här i Stockholm och till Böckernas hus i Tidan dit jag ska i helgen.

När jag lämnade av Carl-Anton i Nyköping åkte jag hem och lastade ur och sedan raka vägen till Danderyds sjukhus där Anneli opererades i morse för att ta bort var i såret till hennes trasiga fot. Allt hade gått bra och jag hade med mig lite läsning, paddan och annat som Anneli ville ha eftersom hon kan bli kvar över helgen.

Hon var fortsatt vid gott mod, fick bra mat och bra vård. Så det känns skönt.

Hemma tittade jag på VM-hockey där ett ursvagt Tre Kronor förlorade kvartsfinalen mot Finland med 4-5 efter förlängning. Trist och eländigt.

Gick också igenom alla lådorna från AFU och sorterade upp dem. Tog en macka men skippade kvällsmaten. I säng efter 01 efter att ha läst lite Don Rosa, tagit en whisky och en hård macka.

Carl-Anton, Johan Gustavsson och Anders Liljegren.

 820 total views