Dagsarkiv: 16 augusti 2019

Möte på AFU, podd och Östgötateatern


Strax efter 09 stack jag iväg till AFU för att träffa ordföranden i kultur- och fritidsnämnden Olle Johansson (S) tillsammans med Anders Liljegren och Johan Gustavsson på AFU. Målet var att berätta om vår verksamhet och försöka få kommunen att hjälpa oss hitta en ny lokal. En större lokal eftersom vi hela tiden växer ur allt vi har.

Olle Johansson visade stort intresse för AFU och min lilla presentation som jag körde på en större skärm som jag tagit med från Järfälla. Vi inledde vår sittning i huvudlokalen innan vi vandrade in i digitaliseringslokalen där vi hälsade på Leif och sedan fortsatte vi till tidskriftsarkivet och till Evans- och ufobiblioteket.

Olle lovade att koppla ihop oss med en person på fastighetskontoret men kunde givetvis inte lova något när det gäller en lokal men det trodde vi ju inte heller. Däremot var vi glada över att han tog oss på allvar och verkligen tyckte att vi gjorde något som var nyttigt för Norrköping.

När vi var klara satte jag mig och pratade med Johan en stund innan jag körde till Östgötateatern för att träffa Tobias Almborg och kolla tekniken inför den talkshow han och jag ska hålla i kväll. Inget fungerade som vanligt (blixtnedslag under sommaren var en av förklaringarna) men när vi väl fått både ljud och bilden åt rätt håll så sa vi hej och på återseende.

På väg tillbaka till AFU stannade jag och köpte en burgare och milkshake på Max (dagens andra, den första i Nyköping på vägen ner) och tog med den till AFU där Tobias Lindgren väntade och när Johan åkt tillbaka till Linköping körde vi igång en 45 minuter lång podd om spökraketerna.

Strax före 19 sate vi oss i bilen och körde till teatern för att testa datorn igen (hade ju tagit med mig den till AFU) och träffa Tobias Almborg en stund innan själva talkshowen skulle dra igång på Café Gycklaren på Östgötateatern på slaget 20.

När det var min tur visade det sig att det var teaterchefen Nils Poletti, som hamnade i soffan före mig, som hade önskat att jag skulle koma dit för att berätta om AFU. Det blev en riktigt bra pratstund med Nils, som satt kvar när jag fyllde på, och med den skicklige samtalspartnern Tobias A. Vår egen Tobias (L) tog bilder under tiden.

Jag hade förberett lite bilder från arkivet och berättade kort om verksamheten och gav dessutom publiken exempel på ett bra fall och två fall att lösa. Mycket uppskattat!

Efteråt var det paus och flera kom fram och ville prata så jag och Tobias L blev sittande och fick hänga med under resten av kvällen också trots att jag hade planerat att åka hem när jag var klar. Men det hade varit ruskigt oartigt att sticka mitt under de övrigas samtal. Men det var roligt att få höra att jag hade verkat engagerad och brinna för mitt ämne. Det är den bästa kritik jag kan få.

När vi väl kom iväg körde jag Tobias till AFU sär han hämtade upp en del saker för att sedan gå hem medan jag körde till Carl-Anton och Britt-Marie för fika runt deras köksbord. Kul att se dem och lyssna till hur deras resa med buss ute i Europa hade varit och gott med lite skorpor med smör och mackor plus te efter en riktig bantardag.

Carl-Anton hade ett par påsar med spännande böcker och annat och Britt-Marie hade köpt ett jättefint månfrimärke i Liechtenstein åt mig.

När jag väl kom hem var klockan strax efter 01 och när jag packat upp och druckit en kall cola hade den blivit nästan 02.

Får fylla på lite i morgon!

Anders berättar för Olle Johansson om tidskriftsarkivet.

Här ska jag och Tobias göra podd.

Tobias Almborg inleder talkshowen.

Undertecknad och Nils Poletti i soffan.

 326 total views,  1 views today