Dagsarkiv: 23 augusti 2019

Möte i Arboga och Böckernas hus


När jag kom upp vid niotiden i dag satt Erik Sundström i soffan i storarummet. Erik kom hit i går och det var kul att träffa honom igen, det var ett tag sedan. Han var Markus rumskamrat i det celliknande rum de båda delade under två år i USA innan de flyttade vidare till andra skolor.

Erik hjälpte mig att bära ut så många kassar som det gick till bilen eftersom jag och Anneli ska ned till Mariestad. Sedan blev det frukost och 10.30 drog vi genom hällregnet söder ut.

På vägen ned blev det ett depåstopp i Arboga hemma hos Leander Bernhard och Yvonne Storbacka. Bernhard hade hört av sig för att han ville träffa mig och berätta om några intressanta upplevelser han haft under sitt 84-åriga liv och det var verkligen värt stoppet att lyssna till såväl honom som hans fru som vid flera tillfällen kunde bekräfta hans berättelser. Ni kan se dem på bilden ovan.

De båda hade bland annat varit om att se ett stjärnliknande objekt flyga mot dem och växa till ett mycket stort klot, ett klot som skrämde dem så att de gick in i huset och därifrån kunde se hur det flög tillbaka i samma riktning som det kom.

Men de hade också en del upplevelser av mer paranormal natur som också de kändes genuina när de båda berättade om dem.

Jag och Anneli satt där och lyssnade och frågade under någon timma och lät oss bjudas på gott fika innan vi var tvungna att säga hej då och styra vidare mot Mariestad där jag lämnade av Anneli hos Raili för att sedan köra direkt till Böckernas hus i Tidan för att lasta ur alla kassarna och träffa Peter.

Så snart vi kom till Mariestad blev det sol och den höll i sig under resten av dagen. Peter fixade fika och sedan satt vi utanför hans butik och åt wienerbröd och drack cola (i mitt fall). Jag stannade hos Peter i drygt två timmar och hann botanisera rätt mycket i butiken. Hittade några småsaker och fick dessutom en massa papperspåsar av Peter, vilket alltid behövs eftersom jag är en storkonsument av sådana.

Klockan 19 var jag tillbaka i stan för att äta middag hemma hos Raili, som redan ätit. Men jag och Anneli satte oss vid köksbordet och åt kyckling och potatis. Sedan blev det någon timmas intensivt Facebook- och Messengerjobb. Interna frågor som måste redas ut och artiklar som ska läsas igenom som ska vara med i nästa UFO-Aktuellt.

Framåt 22 stängde jag datorn. Det blir tidigt i säng i kväll för att läsa lite.

Peter Wadegård på plats vid datorn.

Och vid dagens leverans.

 588 total views,  1 views today